Αθλητισμός|11.01.2022 18:30

Serie A: Πρόβλημα με 25 ανεμβολίαστους παίκτες - Δεν επιτρέπεται να βρίσκονται ούτε στα αποδυτήρια!

Newsroom

Μέγα πρόβλημα έχει προκύψει στην ιταλική Serie A με τους 25 ανεμβολίαστους ποδοσφαιριστές. Μολονότι αποτελούν μια μικρή μειονότητα δεδομένου ότι έχει εμβολιαστεί το 98% (!) των παικτών της κατηγορίας, προκαλούν πονοκέφαλο στις ομάδες τους. Και αυτό συμβαίνει διότι τα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την αναχαίτιση της πανδημίας του κορονοϊού θέτει σοβαρούς περιοσμούς στα άτομα που δεν έχουν εμβολιαστεί.

Το ρεπορτάζ της ιταλικής εφημερίδας Corriere della Sera αναφέρει ότι όσοι δεν έχουν κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19 μπορούν να αγωνιστούν, αλλά δεν επιτρέπεται να ταξιδέψουν ή να διανυκτερεύσουν σε ξενοδοχεία, ούτε καν να βρίσκονται στα αποδυτήρια! Γίνεται αντιληπτό ότι υπό αυτές τις συνθήκες ένας ανεμβολίαστος παίκτης δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο πέρα απ' το να παίζει!

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιριστών, Ουμπέρτο Καλκάνιο, τόνισε πάντως «ότι η κατηγορία έχει φτάσει το 98 τοις εκατό των εμβολιασμένων» προσθέτοντας ότι «αν όλος ο πληθυσμός είχε την κάλυψή μας, θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση με περισσότερη ηρεμία».

ΚορονοϊόςSerie Aεμβόλιο κορονοϊός