Αθλητισμός|12.01.2022 19:24

Τρίποντο του ΠΑΟΚ με τον... αρχισκόρερ Κούρτιτς και Ζαμπά! Όλα τα λεφτά η αγκαλιά του Βραζιλιάνου, που «γκρέμισε» τον Λουτσέσκου

Newsroom

To 2022 άρχισε ιδανικά για τον ΠΑΟΚ που επικράτησε με 2-0 του Παναιτωλικού στην Τούμπα σε εξ αναβολής παιχνίδι για τη 16η αγωνιστική. Ο Δικέφαλος έκανε το... χρέος του και πήρε το τρίποντο χάρη σε γκολ του αρχισκόρερ (!) Γιάσμιν Κούρτιτς, ο οποίος έφτασε τα δέκα στο πρωτάθλημα αλλά και του Λέο Ζάμπα, ο οποίος επέστρεψε «καυτός» και κατά τον ένθερμο πανηγυρισμό του «γκρέμισε» τον Ραζβάν Λουτσέσκου στο highlight του αγώνα. Ο Δικέφαλος με αυτή τη νίκη πλησίασε την ΑΕΚ στους δύο βαθμούς και διεύρυνε στα έξι παιχνίδια το νικηφόρο σερί του σε όλες τις διοργανώσεις.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη PAOK FC (@paok_fc)

Από νωρίς ο ΠΑΟΚ βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ αλλά δεν την αξιοποίησε. Στο 9' ο Μελίσσας ανέτρεψε τον Σφιντέρσκι, το πέναλτι ήταν αναμφισβήτητο αλλά ο σπεσιαλίστας Κούρτιτς, αυτή τη φορά λάθεψε και νικήθηκε απ' τον Μελίσσα που... ρέφαρε το λάθος που έκανε. Στο 29' μετά από υπόδειξη του VAR, o ΠΑΟΚ κέρδισε δεύτερο πέναλτι σε οφθαλμοφανές χέρι του Ντουάρτε εντός περιοχής κι ο Κούρτιτς αυτή τη φορά ήταν εύστοχος για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος και θα μπορούσε να έχει καθαρίσει το παιχνίδι νωρίτερα και πολύ πιο εύκολα. Όμως δεν ήταν αποτελεσματικός κι έπαιξε για λίγο με τη... φωτιά όταν απειλήθηκε στο 52' με κεφαλιά του Βέργου που κατέληξε στο δοκάρι και στο 82' έπειτα από προσπάθεια του Καρέλη. Τελικά εκείνος που σφράγισε τη δίκαιη επικράτηση του Δικεφάλου ήταν ο Λέο Ζαμπά, ο οποίος στο 91' με διαγώνιο σουτ έξω απ' την περιοχή έγραψε το τελικό 2-0 υπογράφοντας με ιδανικό τρόπο την επιστροφή του στην Τούμπα. Μάλιστα το πανηγύρισε έξαλλα σπεύδοντας να αγκαλιάσει με θέρμη τον Λουτσέσκου, τον οποίο, με τη φόρα που είχε, έριξε στο έδαφος. Αν μη τι άλλο ήταν το στιγμιότυπο του αγώνα κι ενδεικτικό της εξαιρετικής σχέσης που διατηρούν οι δυο τους.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Ροντρίγκο (62' Βιεϊρίνια), Μιχαηλίδης, Ίνγκασον, Λύρατζης, Τσιγγάρας (70' Σβαμπ), Κούρτιτς, Αουγκούστο, Μιτρίτσα (77' Σίντκλεϊ), Μουργκ (70' Ζαμπά), Σφιντέρσκι (77' Τσόλακ).

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Μελίσσας, Λούι, Βργκοτς, Μαλής, Κορνέλιους, Φλόρες, Τσιγγάρας (86' Μπελεβώνης), Μπαρμπόσα (86' Μορισέϊ), Ντουάρτε (74' Καρέλης), Μεντόσα (74' Μάρτενσον) και Βέργος.

ΠαναιτωλικόςΠΑΟΚSuperLeague