Αθλητισμός|12.01.2022 19:00

Τραγέλαφος στο Copa Africa: Ανεκδιήγητος διαιτητής σφύριξε τη λήξη στο 85' στο Τυνησία - Μάλι!

Newsroom

Στο απόλυτο ποδοσφαιρικό φιάσκο μετέτρεψε τον αγώνα της Τυνησίας με το Μάλι για το Copa Africa ένας ανεκδικήγητος διαιτητής απ' τη Ζάμπια. Ο Τζάνι Σικάζουε, ο οποίος μάλλον βρισκόταν σε πλήρη σύγχυση, σφύριξε τη λήξη του αγώνα στο 85' (!) κι ενώ το Μάλι νικούσε με 1-0.

Η αδιανόητη απόφαση του ρέφερι προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες των Τυνήσιων, οι οποίοι δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που συνέβη. Έπειτα από διαβουλεύσεις και την παρέμβαση τόσο των βοηθών του όσο και των αρμοδίων της αφρικανικής συνομοσπονδίας (CAF), ο Σικάζουε ανακάλεσε τη λήξη επικαλούμενος πρόβλημα στο ρολόι του! Οι ομάδες συνέχισαν να αγωνίζονται, κι ενώ όλοι περίμεναν να δουν τον χρόνο των καθυστερήσεων απ' τον τέταρτο ρέφερι, στο 89'50'' ο απίθανος διαιτητής έληξε οριστικά το ματς. Όχι μόνο δεν κράτησε έξτρα χρόνο (καθώς υπήρξαν έξι διακοπές για αλλαγές και δύο cooling break!) αλλά το έληξε και πάλι νωρίτερα σαν να... βιαζόταν να φύγει απ' το γήπεδο...

Η δεύτερη εξίσου αδιανόητη με την πρώτη απόφαση εξόργισε ακόμη περισσότερο τους Τυνήσιους, οι οποίοι κινήθηκαν απειλητικά εναντίον του. Χρειάστηκε να αποχωρήσει με συνοδεία των ανδρών ασφαλείας για να γλιτώσει απ' τους Τυνήσιους που είχαν κάθε λόγο να αισθάνονται αδικημένοι.

Το μπάχαλο που προκάλεσε ο εν λόγω διαιτητής είχε και συνέχεια. Την ώρα που οι εξοργισμένοι Τυνήσιοι παρέμεναν στον αγωνιστικό χώρο προσπαθώντας να βρουν το δίκιο τους, το Μάλι είχε αποχωρήσει στα αποδυτήρια πανηγυρίζοντας, ενώ ο τεχνικός της ομάδας είχε αρχίσει να μιλάει στην αίθουσα Τύπου. Η CAF θέλοντας να σώσει τα προσχήματα και το πρεστίζ της διοργάνωσης, διέταξε την επανέναρξη του αγώνα προκειμένου να παιχθούν οι καθυστερήσεις.

Ο προπονητής έφυγε άρον άρον απ' την αίθουσα Τύπου, οι παίκτες επέστρεψαν στο γήπεδο, όπως και η διαιτητική ομάδα. Όμως η Τυνησία θέλοντας να εκφράσει την οργή της, αποφάσισε να μην βγει στον αγωνιστικό χώρο, κάτι που επέφερε το τελικό σφύριγμα της λήξης. 

Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, το Μάλι νίκησε 1-0 με πέναλτι του Κονέ στο 48' αλλά και χάρη στην εξαιρετική απόκρουση του γκολκίπερ Μουνκόρο σε εκτέλεση πέναλτι του Καζρί στο 77'.

Κύπελλο Εθνών Αφρικής Κόπα Αφρικα