Αθλητισμός|12.01.2022 23:50

Βασίλισσα στη Σαουδική Αραβία η Ρεάλ Μαδρίτης! Νίκησε 3-2 την Μπαρτσελόνα στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ

Newsroom

Το clasico βάφτηκε στα λευκά και η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε Βασίλισσα και στη Σαουδική Αραβία! Σε ένα χορταστικό ντέρμπι που έγινε στο Ριάντ οι Μαδριλένοι χρειάστηκαν την παράταση για να λυγίσουν με 3-2 την καλύτερη Μπαρτσελόνα που έχει παρουσιάσει μέχρι στιγμής ο Τσάβι. Οι Μερένχες όμως έδειξαν στο γήπεδο ότι αυτή τη στιγμή διαθέτουν ανώτερου επιπέδου ομάδα απ' την... αιώνια αντίπαλό τους και δίκαια προκρίθηκαν στον τελικό του ισπανικού Σούπερ Καπ, όπου περιμένουν τον νικητή του άλλου ημιτελικού μεταξύ Ατλέτικο Μαδρίτης και Αθλέτικ Μπιλμπάο (Πέμπτη, 13/1, 21.00).

Οι Σαουδάραβες το κατάφεραν κι αυτό. «Αγόρασαν» το ισπανικό clasico, το οποίο ταξίδεψε στο Ριάντ μέσω του καινοτόμου Final Four, με το ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με την Ρεάλ Μαδρίτης να μαγνητίζει τον κόσμο που για πρώτη φορά είχε τη δυνατότητα να δει μία αναμέτρηση που κρίνει τίτλο. Και είδε ματσάρα. Clasico απ' τα παλιά. Η Μπαρτσελόνα του Τσάβι ήταν ανταγωνιστική, έβαλε πολύ δύσκολα στη Βασίλισσα, την ισοφάρισε δύο φορές, αλλά δεν μπόρεσε να την αφήσει εκτός τελικού.

Η Ρεάλ Μαδρίτης με γκολ του Φεντερίκο Βαλβέρδε στο 98' επικράτησε με 3-2, ενώ είχε προηγηθεί ένα τέρμα του Βινίσιους στο 25' κι ένα ακόμη του Μπενζεμά στο 72', προτού ισοφαρίσει προσωρινά η Μπάρτσα στο 41' με τον Λουκ Ντε Γιονγκ και στο 83' με τον Ανσού Φατί.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Ντάνι Άλβες (78’ Νίκο), Αραούχο, Πικέ, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Φρένκι Ντε Γιονγκ (46’ Πέδρι), Γκάβι (78’ Ντεπάι), Ντεμπελέ, Φεράν Τόρες (46’ Αμπντέ - 110’ Γιούτγκλα), Λούκ Ντε Γιονγκ (66’ Φάτι).

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ: Κουρτουά, Καρβαχάλ (91’ Λούκας Βάθκεθ), Μιλιτάο, Νάτσο, Μεντί, Κασεμίρο, Μόντριτς (82’ Βαλβέρδε), Κρόος, Μάρκο Ασένσιο (68’ Ροντρίγκο), Βινίσιους, Μπενζεμά.

Σούπερ Καπ ΙσπανίαςΣαουδική ΑραβίαΡεαλ ΜαδρίτηςclasicoΜπαρτσελόνα