Αθλητισμός|13.01.2022 23:27

Τα Λιοντάρια της Μπιλμπάο «κατασπάραξαν» την Ατλέτικο και πήραν την πρόκριση με ανατροπή στον τελικό του Σούπερ Καπ

Newsroom

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο θριάμβευσε με επική ανατροπή επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στον ημιτελικό του Σούπερ Καπ Ισπανίας κι έκλεισε θέση για τον κυριακάτικο (16/1, 19.00) τελικό, όπου την περιμένει η Ρεάλ Μαδρίτης (νίκησε στον άλλο ημιτελικό την Μπαρτσελόνα). Στο τουρνουά που διεξάγεται υπό τη μορφή Final 4 στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας, η ομάδα του Μαρθελίνο νίκησε 2-1 την Ατλέτικο, ανατρέποντας το εις βάρος της σκορ με δύο γκολ μέσα σε τέσσερα λεπτά στο τελευταίο τέταρτο του αγώνα και πλέον στοχεύει στον δεύτερο συνεχόμενο τίτλο (πέρυσι είχε νικήσει την Μπαρτσελόνα στον τελικό) και τέταρτο συνολικά στην ιστορία της διοργάνωσης.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την Ατλέτικο να έχει την πρωτοβουλία και να πιέζει για το γκολ. Μετά από κάποιες εκατέρωθεν καλές προσπάθειες, έστω και χωρίς τη μεγάλη φάση, το γκολ για την ομάδα του Σιμεόνε ήρθε στο 62'. Σκόρερ ήταν ο Ζοάο Φέλιξ με κεφαλιά μετά από κόρνερ που ωστόσο χτύπησε πρώτα στο δοκάρι και έπειτα στον τερματοφύλακα της Μπιλμπάο, στον οποίο χρεώθηκε το τέρμα.

Κάπου εκεί όμως τα Λιοντάρια ξύπνησαν. Δευτερόλεπτα μετά το 1-0, η Μπιλμπάο έχασε μεγάλη ευκαιρία με την κεφαλιά του Μαρτίνεθ που έσωσε με διπλή προσπάθεια ο Όμπλακ. Αυτός πρωταγωνίστησε και στη φάση του 76', οπότε έκανε εξαιρετική επέμβαση στο σουτ του Ινιάκι μέσα από την περιοχή. Τελικά, ένα λεπτό αργότερα ο Άλβαρες ήταν αυτός που τον νίκησε, για το 1-1 στο 77', με καρφωτή κεφαλιά έπειτα από κόρνερ του Μουνιαίν.

Στο 80' ο Όμπλακ απέκρουσε νέο σουτ του Γουίλιαμς και έδειξε ότι θα ήταν ο ήρωας του αγώνα εφόσον περνούσε η Ατλέτικο. Ωστόσο ο 27χρονος επιθετικός κατάφερε να τον νικήσει με την... τέταρτη και να χαρίσει τη σπουδαία νίκη-πρόκριση στην ομάδα του. Έπειτα από κόρνερ του Μουνιαίν από δεξιά, η μπάλα στρώθηκε στον Ινιάκι Γουίλιαμς, ο οποίος με «ξερό» αριστερό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 2-1!

Ατλέτικο Μαδρίτης: Όμπλακ, Χιμένες, Eρμόσο, Βρσάλικο, Λεμάρ (85' Κούνια), Κόκε (85' Ερέρα), Κοντογκμπιά (51' ντε Πολ), Γιορέντε (46' Λόντι), Καράσκο, Φέλιξ, Κορέα (71' Σουάρες).

Αθλέτικ Μπιλμπάο: Σιμόν, Άλβαρεθ, Μαρτίνεθ, ντε Μάρκος, Μπαλενθιάγα (75' Μπερτσίτσε), Ζαράγκα (70' Βέσγκα), Γκαρθία, Μπερενγκέρ ((70' Γουίλιαμς), Μουνιαΐν, Σανθέτ (70' Γκαρθία), Ουίλιαμς.

Σούπερ Καπ ΙσπανίαςΑθλέτικ ΜπιλμπάοΑτλέτικο Μαδρίτης