Αθλητισμός|14.01.2022 10:06

Νόβακ Τζόκοβιτς: Η ανακοίνωση του υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας για την ακύρωση της βίζας

Newsroom

Με το ένα πόδι εκτός Αυστραλίας βρίσκεται πλέον ο Νόβακ Τζόκοβοτς μετά την απόφαση το υπουργού Μετανάστευσης της χώρας Άλεξ Χοκ να ακυρώσει εκ νέου τη βίζα του, κάτι που οδηγεί στην απέλασή του από τη χώρα. Παρόλο που το όνομα του κορυφαίου τενίστα στον κόσμο (νούμερο 1 στο ταμπλό) μπήκε στην κληρωτίδα του Αυστραλιανού Open και κληρώθηκε για να παίξει με τον συμπατριώτη του Μιομίρ Κετσμάνοβιτς, ο Σέρβος πολύ δύσκολα θα διεκδικήσει ακόμα ένα grand slam ακόμα και αν δικαιωθεί στην έφεση που πιθανότατα θα κάνει κατά της απόφασης.

Με γραπτή του δήλωση ο ελληνικής καταγωγής υπουργός μετανάστευση της Αυστραλίας ξεκαθάρισε το πρωί της Παρασκευής (ώρα Ελλάδος) ότι έφτασε στην απόφαση να ασκήσει την εξουσία που του δίνει το Σύνταγμα της χώρας και να ακυρώσει τη βίζα του Σέρβου σταρ, αφού πρώτα εξέτασε όλα τα δεδομένα, προτάσσοντας λόγους υγείας, τάξης και δημοσίου συμφέροντος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Σήμερα άσκησα την εξουσία μου σύμφωνα με το άρθρο 133Γ παράγραφος 3 του νόμου περί μετανάστευσης για να ακυρώσω τη βίζα που κατείχε ο κ. Νόβακ Τζόκοβιτς, για λόγους υγείας και καλής τάξης, με βάσει το δημόσιο συμφέρον. Αυτή η απόφαση ακολούθησε εντολές του Ομοσπονδιακού Περιφερειακού και Οικογενειακού Δικαστηρίου στις 10 Ιανουαρίου 2022, ακυρώνοντας μια προηγούμενη απόφαση ακύρωσης για λόγους δικαιοσύνης.

Κατά τη λήψη αυτής της απόφασης, εξέτασα προσεκτικά τις πληροφορίες που μου παρείχαν το Υπουργείο Εσωτερικών, η Αυστραλιανή Συνοριακή Δύναμη και ο κ. Τζόκοβιτς. Η κυβέρνηση Μόρισον είναι σταθερά δεσμευμένη στην προστασία των συνόρων της Αυστραλίας, ιδιαίτερα σε σχέση με την πανδημία της COVID-19.

Ευχαριστώ τους αξιωματικούς του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και της Αυστραλιανής Συνοριακής Δύναμης που εργάζονται καθημερινά για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της Αυστραλίας σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα με αυξανόμενη πρόκληση», τονίζεται στην ανακοίνωση.

ΑυστραλίααπέλασηAustralian Openειδήσεις τώραΝόβακ Τζόκοβιτςβίζα