Αθλητισμός|16.01.2022 18:37

Η Μπέτις πήρε το επεισοδιακό ντέρμπι της Ανδαλουσίας και την πρόκριση επί της Σεβίλλης

Newsroom

Μια ημέρα μετά τη σέντρα, η Μπέτις πήρε το «ντέρμπι του μίσους» απέναντι στη Σεβίλλη (2-1) πανηγυρίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του Copa Del Rey. To «Μπενίτο Βιγιαμαρίν» ήταν άδειο, χωρίς φωνές, παλμό και ένταση λόγω της αδιανόητης ενέργειας ενός οπαδού, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου (15/1) εκτόξευσε μια σιδερόβεργα που χτύπησε στο κεφάλι τον Χορδάν της Σεβίλλης.

Το παιχνίδι διακόπηκε στο 1-1 και συνεχίστηκε απ' το 39' αρκετές ώρες αργότερα δίχως όμως το πάθος της προηγούμενης ημέρας. Η Σεβίλλη έδειξε περισσότερο επηρεασμένη, οι Βερδιμπλάνκος το εκμεταλλεύτηκαν και έφτασαν στη μεγάλη νίκη. Το γκολ του Χουάνμι (44’) ακυρώθηκε ορθώς μέσω VAR για οφσάιντ, όμως η υπεροχή της Μπέτις μετουσιώθηκε σε πρόκριση στην επανάληψη. Ο Σέρχιο Κανάλες ήταν ο λυτρωτής για την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι (73’, 2-1), που πέρασε στα προημιτελικά του Copa Del Rey.

Εκεί έχουν ήδη κλείσει θέση και οι: Μαγιόρκα, Κάντιθ, Ράγιο Βαγιεκάνο, Βαλένθια, Μπέτις, ενώ εκκρεμούν οι αναμετρήσεις: Έλτσε - Ρεάλ Μαδρίτης, Αθλέτικ Μπιλμπάο - Μπαρτσελόνα, Ρεάλ Σοσιεδάδ - Ατλέτικο Μαδρίτης.

copa del ReyΚύπελλο ΙσπανίαςΣεβίλληΜπέτις