Αθλητισμός|19.01.2022 23:44

Premier League: Επική ανατροπή της Τότεναμ με Λέστερ! Έχανε 2-1 στο 94', το έκανε 2-3 στο 97'!

Newsroom

Με μια ασύλληπτη ανατροπή στις καθυστερήσεις η Τότεναμ επικράτησε 2-3 της Λέστερ εκτός έδρας και πανηγύρισε την πιο μεγάλη νίκη της επί των ημερών του Αντόνιο Κόντε. Οι Λονδρέζοι βρέθηκαν να χάνουν με 2-1 μέχρι το 94' αλλά με γκολ του Μπερχβάιν στο 95' και στο 97' (αμέσως μετά τη σέντρα της ισοφάρισης) πανηγύρισαν μια επική νίκη σε εξ αναβολής ματς για την Premier League.

Το σκορ άνοιξε στο 24' για τη Λέστερ ο Ντάκα, ισοφάρισε ο Κέιν στο 38', ενώ ο Μάντισον έγραψε το 2-1 στο 76'. Σε εκείνο το σημείο άπαντες πίστεψαν ότι όλα τελείωσαν για την Τότεναμ. Όμως τα Σπιρούνια είχαν άλλη άποψη και πραγματοποίησαν μια απ' τις πιο συναρπαστικές ανατροπές στην ιστορία της Premiership με τα δύο γκολ του Ολλανδού Μπερχβάιν.

Πέραν των εντυπώσεων η Τότεναμ πανηγύρισε και μια νίκη ουσίας καθώς ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας με έναν πόντο λιγότερο απ' την τέταρτη Γουέστ Χαμ αλλά και τρία ματς λιγότερα, που δυνητικά μπορούν να τη φέρουν (σε περίπτωση τριών νικών) ακόμη και πάνω απ' την Τσέλσι στην τρίτη θέση. Αντιθέτως, η Λέστερ δύσκολα θα προλάβει πια τη μάχη για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια καθώς βρίσκεται στο -11 απ' την Τότεναμ.

Λίγο αργότερα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πέρασε από την έδρα της Μπρέντφορντ με 3-1 και με δύο ματς περισσότερα έμεινε στο -1 από την Τότεναμ. Ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέστρεψε και παρότι δεν σκόραρε, επέστρεψαν και τα καλά αποτελέσματα για τους Κόκκινους Διαβόλους. O CR7 αντικαταστάθηκε από τον Ραλφ Ράνγκνικ στο 70’ και έδειξε δυσαρέσκεια, όμως ο Γερμανός τεχνικός έσπευσε να τον... καλμάρει.

Η Γιουνάιτεντ έπαιξε καλά μόνο στο β' ημίχρονο και με τρία γκολ ξεπέρασε το εμπόδιο της Μπρέντφορντ και παρέμεινε κοντά στο Champions League. Ο Ντε Χέα χρειάστηκε να κάνει μια σειρά από επεμβάσεις για να κρατήσει το 0-0 στο πρώτο μέρος και στη συνέχεια, ο Φρεντ στο 55' βρήκε με σούπερ μπαλιά τον Ελάνγκα και εκείνος κοντρόλαρε και με κεφαλιά έγραψε το 0-1 και στο 62’ - σε μια κόντρα που ξεκίνησε ο Ρονάλντο με τρομερή πάσα με το στήθος - ο Μπρούνο Φερνάντες κουβάλησε και έδωσε σε κενό τέρμα στον Γκρίνγουντ (0-2). Το τρίτο γκολ πέτυχε στο 77’ ο Ράσφορντ με ωραίο τελείωμα μέσα από την περιοχή έπειτα από αδιανόητη προσπάθεια του ΜακΤόμινεϊ, για να διαμορφώσει το τελικό 1-3 μειώνοντας για την Μπρέντφορντ ο Τόνεϊ.

ΜπρέντφορντΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΛέστερΤότεναμPremier LeagueΚριστιάνο Ρονάλντο