Αθλητισμός|20.01.2022 00:14

Copa Africa: Πρώτη, ανίκητη και καλύτερη η Νιγηρία, πέρασε και η Αίγυπτος

Newsroom

Η Νιγηρία νίκησε και τη Γουινέα-Μπισσάου με 2-0, έγινε η πρώτη ομάδα στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής, ευρύτερα γνωστό ως Copa Africa, που έκανε το «3 στα 3» κι έκοψε πρώτη το νήμα στον 4ο όμιλο, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στους «16». Την ίδια ώρα η Αίγυπτος δεν είχε διάθεση για... δώρα απέναντι στο Σουδάν, νίκησε με 1-0 και προκρίθηκε ως δεύτερη, βάζοντας τέλος στα όνειρα των Σουδανών για ελπίδες πρόκρισης μέσω της τρίτης θέσης.

Στο Stade Omnisport Roumde Adjia της πόλης Γκαρούα, η Νιγηρία ήταν πολύ πειστική για άλλο ένα παιχνίδι, βρήκε τα γκολ που έψαχνε στο δεύτερο ημίχρονο με τους Σαντίκ και Τρουστ-Εκόνγκ και «καθάρισε» την πρωτιά στον όμιλό της. Την ίδια ώρα, η Αίγυπτος επικρατούσε με 1-0 στο Stade Ahmadou Ahidjo του Γιαουντέ, σημειώνοντας το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση στο 35ο λεπτό με τον Αμπντελμονέμ.

Ήδη την πρόκριση έχουν εξασφαλίσει ως πρώτες το Καμερούν, η Σενεγάλη, το Μαρόκο και η Νιγηρία κι ως δεύτερες η Μπουρκίνα Φάσο, η Γουινέα, η Γκαμπόν και η Αίγυπτος, ενώ πλέον μετά τον τερματισμό του Σουδάν στην τρίτη θέση εξασφάλισαν την πρόκριση ως τρίτες και το Μαλάουι με το Πράσινο Ακρωτήρι.

4ος ΟΜΙΛΟΣ

Αίγυπτος-Σουδάν 1-0

(35΄ Αμπντελμονέμ)

Γουινέα Μπισσάου-Νιγηρία 0-2

(56΄ Σαντίκ, 75΄ Τρουστ-Εκόνγκ)

Βαθμολογία

Νιγηρία 9

Αίγυπτος 6

Σουδάν 1

Γουινέα Μπισάου 1

ΣουδάνΕθνική ΝιγηρίαςΚύπελλο Εθνών Αφρικής Κόπα ΑφρικαΕθνική Αιγύπτου