Αθλητισμός|20.01.2022 23:38

Λιγκ Καπ Αγγλίας: Με γκολάρες του Ζότα η Λίβερπουλ απέκλεισε την Άρσεναλ και έφυγε για τελικό με Τσέλσι

Newsroom

Η Λίβερπουλ κυριάρχησε της Άρσεναλ στο Έμιρεϊτς με 0-2 και πήρε μεγάλη πρόκριση για τον τελικό του Λιγκ Καπ Αγγλίας (Carabao Cup), όπου θα αναμετρηθεί για το τρόπαιο με την Τσέλσι στον τελικό του Γουέμπλεϊ στις 27 Φεβρουαρίου 2022. Ο σύλλογος του Μερσεσάιντ, η πιο επιτυχημένη ομάδα στην ιστορία του θεσμού, θα λάβει μέρος για 13η φορά στον τελικό και θα διεκδικήσει το ένατο τρόπαιο στην ιστορία της (1981, 1982, 1983, 1984, 1995, 2001, 2003, 2012) έχοντας όμως σηκώσει τον τίτλο για τελευταία φορά προ δεκαετίας.

Η Άρσεναλ ήταν εκείνη που πανηγύρισε για την ισοπαλία (0-0) που απέσπασε προ εβδομάδας στο Άνφιλντ στον πρώτο αγώνα, όμως η Λίβερπουλ ήταν εκείνη που κρατούσε το... καλό για τη ρεβάνς στο Λονδίνο. Ο Γιούργκεν Κλοπ απέφυγε το ροτέισον χρησιμοποιώντας ως επί το πλείστον βασικούς και έδειξε τη στόχευσή του στον συγκεκριμένο τίτλο δεδομένου ότι η Premier League μοιάζει πια μακρινός στόχος εξαιτίας της ασταμάτητης Μάντσεστερ Σίτι.

Η Άρσεναλ είχε δοκάρι με τον Λακαζέτ στο 6' αλλά η Λίβερπουλ στη συνέχεια πήρε τον έλεγχο κι αφού είχε ένα ακυρωθέν γκολ με τον Φαμπίνιο λόγω οφσάιντ, προηγήθηκε στο σκορ (0-1) με εκπληκτικό σλάλομ του Ζότα στο 20'. Οι Κόκκινοι διατήρησαν το έλεγχο του ματς και καθάρισαν οριστικά με την πρόκριση στο 77' με ακόμη ένα καταπληκτικό γκολ του Ζότα. Η Λίβερπουλ, εκτός του Λιγκ Καπ, συνεχίζει τόσο στο Κύπελλο Αγγλίας, όσο και στο Champions League.

ειδήσεις τώραΛιγκ Καπ ΑγγλίαςΛίβερπουλΑρσεναλ