Αθλητισμός|21.01.2022 01:00

Ψυχάρα η Μπιλμπάο, απέκλεισε την ασθενική Μπαρτσελόνα απ' το Copa del Rey!

Newsroom

Το Λιοντάρια της Αθλέτικ Μπιλμπάο μύρισαν αίμα, «κατασπάραξαν» τη φοβική και άκρως προβληματική Μπαρτσελόνα και πήραν το εισιτήριο για την οχτάδα του Κυπέλλου Ισπανίας - Copa del Rey. Έπειτα από ένα συναρπαστικό παιχνίδι που έληξε 2-2 στην κανονική διάρκεια, επικράτησαν 3-2 στην παράταση και έθεσαν την Μπάρτσα του Τσάβι οριστικά εκτός στόχων στην Ισπανία προτού ολοκληρωθεί ο Ιανουάριος! Η Μπιλμπάο συνεχίζει στο Κύπελλο μαζί με τις Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια, Σοσιεδάδ, Μπέτις, Ράγιο Βαγεκάνο, Κάντιθ, Μαγιόρκα.

Η Μπιλμπάο προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 2' με τον Μουνιαΐν δείχνοντας εξαρχής τις άγριες διαθέσεις της. Γρήγορα όμως η Μπαρτσελόνα έφτασε στην ισοφάριση καθώς στο 20' ο Φεράν Τόρες σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα των Μπλαουγκράνα. Το παιχνίδι όδευε προς παράταση αλλά ο Μαρτίνες έβαλε ξανά μπροστά στο σκορ τους Βάσκους στο 86'. Και πάλι όμως η Μπαρτσελόνα παρέμεινε ζωντανή με γκολ του Πέδρι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων (90'+3').

Το παιχνίδι συνεχίστηκε με έντονο σασπένς στην παράταση και την Μπιλμπάο να κερδίζει πέναλτι στις καθυστερήσεις του α' ημιχρόνου για χέρι του Άλμπα έπειτα από παρέμβαση του VAR. Ο Μουνιαΐν ανέλαβε την εκτέλεση και στο 105'+2' δεν λάθεψε διαμορφώνοντας το τελικό 3-2. Αυτή τη φορά η Μπάρτσα δεν βρήκε τρόπο για να ισοφαρίσει κι έμεινε νωρίς-νωρίς εκτός τίτλων, αφού προ πολλού έχει χάσει και το πρωτάθλημα.

ειδήσεις τώραcopa del ReyΑθλέτικ ΜπιλμπάοΜπαρτσελόνα