Αθλητισμός|22.01.2022 09:43

Εξαιρετικός Τσιτσιπάς «πέταξε» για τον τέταρτο γύρο του Australian Open!

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς πανηγύρισε μια σπουδαία πρόκριση στον τέταρτο γύρο του Australian Open μετά από μια μεγάλη, απαιτητική και ιδιαίτερα δύσκολη μάχη απέναντι στον έμπειρο Γάλλο Μπενουά Περ, νούμερο 56 στον κόσμο που κράτησε 2 ώρες και 45 λεπτά.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, νούμερο 4 στην κατάταξη, επικράτησε 3-1 σετ (6-3, 7-5, 6-7, 6-4) και θα αντιμετωπίσει στους 16 της Μελβούρνης τον 24χρονο Αμερικανό Τέιλορ Φριτς, νούμερο 22 στον κόσμο. Πρόκειται για έναν ανερχόμενο παίκτη της γενιάς του Τσιτσιπά, που επικράτησε του Ισπανού Μπαουτίστα-Αγκούτ (νο.18) και προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τέταρτο γύρο του Australian Open.

Ο Τσιτσιπάς, ο οποίος προκρίθηκε στους 16 ενός Grand Slam για έβδομη φορά στην καριέρα του, μπήκε στο παιχνίδι με μεγάλη συγκέντρωση και κατόρθωσε να κυριαρχήσει από το πρώτο σετ. Έκανε νωρίς μπρέικ στον Περ (2-0) και κρατώντας το σερβίς του μέχρι τέλους, επικράτησε με 6-3 έπειτα από 33 λεπτά.

Στο δεύτερο σετ ο Περ βελτίωσε το παιχνίδι του, έγινε πιο αποτελεσματικός στο σερβίς του, με αποτέλεσμα να δυσκολέψει περισσότερο τον Τσιτσιπά, ο οποίος όμως συνέχισε να κυριαρχεί στο σερβίς του. Το σετ ήταν ισορροπημένο μέχρι το 5-5 αλλά ο Έλληνας πρωταθλητής έκανε μπρέικ στο καθοριστικό σημείο για το 6-5 και τελείωσε το σετ στο σερβίς του για το 7-5 μετά από 49 λεπτά.

Ίδια εικόνα είχε και το τρίτο σετ με τους δυο παίκτες να μην... χαρίζουν κάτι απ' το σερβίς τους μέχρι τέλους φτάνοντας στο 6-6. Έλυσαν τις... διαφορές τους στο τάι μπρέικ, όπου ο  όμως Περ έβαλε δύσκολα στον Τσιτσιπά. Ο Γάλλος ήταν ανίκητος στο σερβίς του, έκανε δύο μίνι-μπρέικ στον Στεφ και πήρε το τέι μπρέικ (7-2) και το σετ (7-6) σε 50 λεπτά μειώνοντας σε 2-1.

Στο τέταρτο σετ ο Τσιτσιπάς συνέχισε να κυριαρχεί στο σερβίς του και την κατάλληλη στιγμή έκανε το μπρέικ στον αντίπαλό του. Έφτασε το παιχνίδι μέχρι το 5-4 και κατόρθωσε να σπάσει το σερβίς του Περ χωρίς να χάσει πόντο, κατακτώντας το σετ με 6-4 έπειτα από 33 λεπτά. Ο Τσιτσιπάς τελείωσε το παιχνίδι έχοντας κερδίσει σε όλα τα γκέιμ που σέρβιρε καθώς ο αντίπαλός του δεν μπόρεσε να του κάνει μπρέικ!

Μπενουά ΠερΤένιςAustralian OpenΣτέφανος Τσιτσιπάς