Αθλητισμός|26.01.2022 09:44

Άπαιχτος ο Στέφανος Τσιτσιπάς! Διέλυσε τον Σίνερ και «πέταξε» για τον ημιτελικό του Australian Open

Γιάννης Σκόκας

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε μια σπουδαία εμφάνιση και προκρίθηκε πανηγυρικά στον ημιτελικό του Australian Open. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, νούμερο 4 στην παγκόσμια κατάταξη, επιβεβαίωσε γιατί συγκαταλέγεται μεταξύ των 2-3 κορυφαίων της νέας γενιάς του τένις. Ήταν ισοπεδωτικός απέναντι στον 20 χρονο Ιταλό Γιανίκ Σίνερ τον οποίο κέρδισε με 3-0 σετ (6-3, 6-4, 6-2). Χρειάστηκε μόλις δύο ώρες! Στην τετράδα ο Τσιτσιπάς θα αντιμετωπίσει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ, ο οποίος επικράτησε του Καναδού Φέλιξ Οζέ Αλιασίμ με 3-2 σετ έπειτα από επική μάχη.

Ο Τσιτσιπάς πραγματοποίησε το τέλειο ματς, «έπνιξε» τον ταλαντούχο αντίπαλό του, ήταν αλάνθαστος στο σερβίς του και πραγματοποίησε μια μοναδική τενιστική παράσταση φτάνοντας για τρίτη φορά στην καριέρα του και δεύτερη σερί σε ημιτελικό του Australian Open (2019, 2021) και πέμπτη συνολικά σε Grand Slam καθώς την περασμένη σεζόν έφτασε στον τελικό και πρόπερσι (2020) στον ημιτελικό του Roland Garros.

Ο Τσιτσιπάς άρχισε το παιχνίδι του πολύ δυναμικά και έκανε νωρίς-νωρίς μπρέικ στον Σίνερ δείχνοντας τις... άγριες διαθέσεις του. Πήρε προβάδισμα στο 2-0, κέρδισε στο σερβίς του για το 3-0 και έφτασε άνετα στην επικράτηση του πρώτου σετ με 6-3 έπειτα από 37 λεπτά.

Ίδιο... έργο παίχθηκε και στο δεύτερο σετ με τον Τσιτσιπά να επιτυγχάνει το ζητούμενο μπρέικ μόλις στο τρίτο γκέιμ για το 3-1. Στη συνέχεια κυριάρχησε στο σερβίς του φτάνοντας στην κατάκτηση και του δεύτερου σετ με 6-4 μετά από 45 λεπτά..

Σαν σε... replay των δύο προηγούμενων σετ, ο Σίνερ δεν έμαθε το μάθημά του και ο Τσιτσιπάς τον τιμώρησε. Άρχισε και το τρίτο σετ με μπρέικ στο 2-1 και έγινε αφεντικό από νωρίς. Ο Ιταλός λύγισε ολοκληρωτικά, ο Τσιτσιπάς έκανε επίδειξη δύναμης, κι αφού έκανε ένα δεύτερο μπρέικ για το 4-1, καθάρισε το σετ (με 6-2 σε 35 λεπτά) και το ματς και έφυγε για ημιτελικό, τον πέμπτο του στο κορυφαίο επίπεδο του τένις...

Απρόσμενη μπόρα

Μια απρόσμενη μπόρα στη Μελβούρνη... πλημμύρισε το κεντρικό κορτ και χρειάστηκε μια 20λεπτη διακοπή στη διάρκεια του δεύτερου σετ μέχρι να απομακρυνθεί το σύννεφο και να μαζευτούν τα νερά!

«Απέδειξα στον γιατρό μου πως έκανε λάθος»

Μετά το τέλος του αγώνα ο Τσιτσιπάς δήλωσε για το ματς: «Νομίζω ότι ήμουν ταπεινός από την αρχή του ματς. Ηξερα ότι παίζω με εξαιρετικό παίκτη και έπρεπε να συγκεντρωθώ στα χτυπήματά μου. Βγήκαν πιο εύκολα απ’ ότι περίμενα. Η τακτική μου στην εξέλιξη του αγώνα βγήκε και είναι απίστευτο το πως εξελίχθηκε η αναμέτρηση»,  ενώ για τη διακοπή λόγω της βροχής είπε: «Η βροχή είναι μέρος του αγώνα. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει με τον καιρό. Το ματς πήγαινε εκεί που ήθελα και οι συνθήκες άλλαξαν καθώς με κλειστή οροφή το γήπεδο έγινε πιο γρήγορο. Όμως προσαρμόστηκα γρήγορα και λειτούργησε θετικά για μένα αυτό».

Ερωτηθείς για τον τραυματισμό του ο Τσιτσιπάς ανέφερε πως ο γιατρός που τον χειρούργησε δεν περίμενε ότι θα είναι έτοιμος για να παίξει στη Μελβούρνη, αλλά όπως είπα χαριτολογώντας τον διέψευσε. «Ο γιατρός μου βλέπει τώρα και μου έστειλε μήνυμα χθες. Ο δρ. Φρανκ δεν περίμενε να έρθω και να παίξω στην Αυστραλία, αλλά του απέδειξα πως έκανε λάθος. Είναι φίλος του τένις και είμαι χαρούμενος που τον εμπιστεύτηκα και γύρισα πιο δυνατός» είπε χαρακτηριστικά.

ΤένιςΓιανίκ ΣινέρΣτέφανος ΤσιτσιπάςAustralian Open