Αθλητισμός|29.01.2022 12:49

Australian Open: Έγραψε ιστορία στη Μελβούρνη η Άσλεϊ Μπάρτι!

Newsroom

Η Άσλεϊ Μπάρτι έσπασε την... κατάρα κι έγραψε ιστορία στο Australian Open. Η κορυφαία τενίστρια στον κόσμο αυτή τη στιγμή (νο1 στην κατάταξη) κυριάρχησε στο τελικό της Μελβούρνης με 2-0 σετ (6-3, 7-5) απέναντι στην 28χρονη Αμερικανίδα Ντανιέλ Ρόουζ Κόλινς, νούμερο 30,  και κράτησε το τρόπαιο στην πατρίδα της για πρώτη φορά μετά από 44 χρόνια! Η Κρις Ο'Νιλ ήταν η τελευταία Αυστραλέζα που επικράτησε στο αυστραλιανό όπεν το μακρινό 1978! Μάλιστα απ' το 1980 και τη συμμετοχή της Γουέντι Τέρνμπουλ σε τελικό, δεν είχε κατορθώσει άλλη Αυστραλέζα να φτάσει μέχρι το τελευταίο ματς του τουρνουά.

Μέσα σε πανηγυρική, σχεδόν ποδοσφαιρική, ατμόσφαιρα, η 25χρονη Μπάρτι θριάμβευσε στο σπίτι της κι έβαλε τέλος στην δεκαετή προσπάθειά της για να κατακτήσει το Australian Open. Έφτασε στους τρεις τίτλους Grand Slam καθώς είχε ήδη πανηγυρίσει μια φορά στο Roland Garros το 2019 κι άλλη μία στο Wimbledon το 2021. Της απομένει το US Open για να κάνει το λεγόμενο career Grand Slam με την κατάκτηση όλων των major τίτλων.

Έπειτα από ένα ισορροπημένο πρώτο σετ η Μπάρτι έκανε το καθοριστικό μπρέικ για το 4-2, ξέφυγε με 5-2 και τελείωσε το σετ στο 6-3 σε 33 λεπτα. Στο δεύτερο σετ η Κόλινς έγινε πολύ πιο επιθετική και έβαλε δύσκολα στην Μπάρτι καθώς με δύο μπρέικ στην Αυστραλέζα έφτασε στο 5-1 και πολύ κοντά στην κατάκτηση του σετ και στην ισοφάριση.

Η καταπληκτική Μπάρτι όμως άρχισε μια τρομερή αντεπίθεση και με τέσσερα σερί κερδισμένα γκέιμ, δύο εκ των οποίων με μπρέικ, έφτασε στο 5-5 σώζοντας αρχικά ένα φαινομενικά χαμένο σετ. Η Κόλινς αντέδρασε και πήρε το επόμενο γκέιμ (6-5), η Μπάρτι απάντησε αμέσως (6-6) στέλνοντας το σετ στο τάι μπρέικ. Εκεί όμως, έχοντας πια επανέλθει ολοκληρωτικά, κυριάρχησε με 7-2 και πήρε το σετ, το ματς και το τρόπαιο στην πατρίδα της.

Απ' την άλλη πλευρά, η Κόλινς η οποία έπαιξε στον πρώτο major τελικό της καριέρας της, έκλεισε θέση για το Top 10 του γυναικείου τένις καθώς κάνει άλμα απ' το νούμερο 30 στο 10 της παγκόσμιας κατάταξης. «Θαυμάζω την ποικιλία στο παιχνίδι σου, μακάρι να βάλω λίγη και στο δικό μου παιχνίδι», είπε η Κόλινς απευθυνόμενη προς την Μπάρτι στην τελετή απονομής δείχνοντας στη συνέχεια το έναυσμα για να αρχίσει το... πανηγύρι: «Ώρα να γιορτάσετε μια μεγάλη νίκη για την Ασλεϊ». Η Μπάρτι, από την πλευρά της, καλωσόρισε την Αμερικανίδα στο Top 10 και αποθέωσε το κοινό: «Με αναγκάσατε να παίξω το καλύτερό μου τένις κόντρα σε μια πρωταθλήτρια σαν την Ντανιέλ».

ΤένιςAustralian OpenΑσλεϊ Μπάρτι