Αθλητισμός|29.01.2022 12:42

Australian Open: Τιμωρία για Τσιτσιπά και Μεντβέντεφ μετά τον επεισοδιακό ημιτελικό

Newsroom

Πρόστιμο 12.000 δολαρίων καλείται να πληρώσει ο Ντανίλ Μεντβέντεφ για τη συμπεριφορά του στον ημιτελικό του Australian Open με τον Στέφανο Τσιτσιπά, όπως έγινε γνωστό το Σάββατο 29 Ιανουαρίου.

Τιμωρία επιβλήθηκε και στον Στέφανο Τσιτσιπά, ο οποίος θα κληθεί να πληρώσει 5.000 δολάρια για παράβαση του κώδικα δεοντολογίας στο ίδιο παιχνίδι.

Το πρόστιμο του Μεντβέντεφ χωρίζεται σε δύο μέρη: ο Ρώσος τενίστας τιμωρήθηκε με 4.000 δολάρια (3.500 ευρώ) για «αντιαθλητική συμπεριφορά» και με 8.000 δολάρια (7.000 ευρώ) για «ορατή αισχρότητα».

Μετά το τέλος του δεύτερου σετ, ο Μεντβέντεφ βγήκε εκτός ελέγχου κι επιτέθηκε φραστικά στον διαιτητή, λέγοντάς του χαρακτηριστικά: «Πώς μπορείς να διαιτητεύεις έναν ημιτελικό, όταν είσαι τόσο κακός; Είσαι ηλίθιος, γιατί δεν με κοιτάς».

Στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα, ο Μεντβέντεφ εξήγησε ότι ενοχλήθηκε από τον πατέρα του Τσιτσιπά, ο οποίος μιλούσε πολύ κατά τη διάρκεια του αγώνα. Υπενθυμίζεται ότι ο 23χρονος Τσιτσιπάς δέχθηκε στο τέταρτο σετ προειδοποίηση για coaching.

Έξαλλος ο Μεντβέντεφ με διαιτητή και Απόστολο Τσιτσιπά στο Australian Open: «Είσαι ηλίθιος; Είσαι τρελός;»

Εκτός εαυτού βγήκε ο Ντανίλ Μεντβέντεφ στο τέλος του δεύτερου σετ όταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς τον ισοφάρισε σε 1-1. Ο Ρώσος τενίστας διαμαρτυρήθηκε πολύ έντονα για coaching του πατέρα και προπονητή του Απόστολου Τσιτσιπά προς τον Στέφανο και τα έβαλε με τον διαιτητή στον ημιτελικό του Australian Open.

Ο Ρώσος φώναζε ότι ο πατέρας του Στέφανου του δίνει οδηγίες και έκανε δριμεία επίθεση στον διαιτητή λέγοντας πως είναι τραγικός! «Ο πατέρας του μιλάει συνέχεια! Μπορεί να το κάνει αυτό; Είσαι ηλίθιος; Κοίτα με! Σου μιλάω!», είπε εν εξάλλω απευθυνόμενος στον διαιτητή που ήταν… άφωνος. «Είσαι τρελός; Πώς γίνεται να είσαι τόσο κακός; Κοίτα με όταν σου μιλάω! Απάντησε στην ερώτησή μου», συνέχισε δίχως όμως να πάραει απάντηση, παρά μόνο για 

ειδήσεις τώραAustralian OpenΝτανίλ ΜεντβέντεφΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένιςτιμωρία