Αθλητισμός|30.01.2022 19:16

Βόλος και τρόμος στο ΟΑΚΑ! Ο Φαν Βέερτ υποχρέωσε την ΑΕΚ σε τρίτη σερί ήττα στο ΟΑΚΑ

Newsroom

Ο εκπληκτικός Βόλος έκανε θαύματα στο ΟΑΚΑ και ανάγκασε την κακή ΑΕΚ σε τρίτη σερί εντός έδρας ήττα μετά το χαστούκι απ' τον Παναιτωλικό και τον ΟΦΗ. Η θεσσαλική ομάδα είχε και πάλι για ηγέτη και εκτελεστή τον Φαν Βέερτ, ο οποίος σκόραρε δύο φορές στην επικράτηση των Βολιωτών με 2-1 επί της Ένωσης που δεν έμαθε απ' το πάθημα.

Το παιχνίδι άρχισε με δράση καθώς μόλις στο 7' ο διαιτητής Μανούχος κλήθηκε στο VAR για να δει ένα πέσιμο του Τσούμπερ μετά από επαφή με τον Πουρίτα. Ο ρέφερι είδε πέναλτι αλλά ο Τσούμπερ ήταν άστοχος στέλνοντας την μπάλα απελπιστικά ψηλά!

Η ΑΕΚ είχε και δεύτερη σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρει αλλά το εκπληκτικό βολ πλανέ του Αρούχο τράνταξε το δοκάρι του Παπαδόπουλου.

Τελικά ο Βόλος άνοιξε το σκορ με τον συνήθη ύποπτο Φαν Βέερτ, ο οποίος έκανε θαυμάσια ενέργεια μέσα στην περιοχή και με ένα δύσκολο γυριστό έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στα δίχτυα για το 0-1.

Μάλιστα τρία λεπτά αργότερα ο Βόλος λίγο έλειψε να σκοράρει για δεύτερη φορά αλλά η βολίδα του Ρεγκατέν τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Στάνκοβιτς.

Η ΑΕΚ βρήκε γρήγορα το γκολ της ισοφάρισης στο 20' με δυνατό σουτ του Αραούχο που τράνταξε τα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 1-1.

Πριν απ' το φινάλε του ημιχρόνου ο Βόλος είχε και δεύτερο δοκάρι σε τρομερή εκτέλεση φάουλ του Φερνάντες. 

Στο 84' ο Τζαβέλλας έκανε επικίνδυνο παίξιμο με τον αγκώνα στον λαιμό του Ρίνερ έπειτα από διεκδίκηση της μπάλας και ο VAR έστειλε τον Μανούχο στο video, όπου διαπίστωσε την παράβαση. Ο Φαν Βέερτ ανέλαβε την εκτέλεση στο 85' και σκόραρε για δεύτερη φορά στο ματς διαμορφώνοντας το 1-2.

Ο Ολλανδός αρχισκόρερ του Βόλου όμως αποβλήθηκε στο 87' με δεύτερη κίτρινη κάρτα αλλάζοντας τις αριθμητικές ισορροπίες στο γήπεδο. Ωστόσο δεν άλλαξε κάτι μέχρι το φινάλε καθώς το σοκ για την Ένωση που δεν αντέδρασε ήταν μεγάλο.

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς Χατζισαφί (79' Μισελέν), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα, Λε Ταλέκ (79' Σάκχοβ), Σιμάνσκι (89' Τάνκοβιτς), Γέβτιτς (67' Γιούσης), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (79' Κοσίδης), Αραούχο

Βόλος: Παπαδόπουλος, Φεράρι, Ρινέρ, Γκιουλέν, Πουρίτα, Μπαριέντος, Τσοκάνης, Ρεγκατέν (81' Μπαρτόλο), Ορός (71' Σοάρες), Φερνάντες (89' Ρομέρο), Φαν Βέερτ.

Βόλος ΝΠΣSuperLeagueΑΕΚ