Αθλητισμός|02.02.2022 21:45

Μεγάλη νίκη του Άρη αφιερωμένη στο Άλκη! Γκολάρες στο ντέρμπι του «Κλ. Βικελίδης»

Newsroom

Σε ένα παιχνίδι που έγινε κάτω από πολύ βαρύ κλίμα λόγω της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη, ο Άρης επικράτησε 2-1 της ΑΕΚ κι έκανε ένα σημαντικό βήμα στη μάχη που δίνει για την είσοδο στην εξάδα των πλέι οφ της Super League. Λίγα μέτρα μακριά απ' το σημείο όπου δολοφονήθηκε ο άτυχος φίλος του Άρη στην περιοχή Χαριλάου, η αγαπημένη του ομάδα έκανε το ελάχιστο που θα μπορούσε για να τιμήσει τη μνήμη του. Και οι Κίτρινοι αφιέρωσαν την επικράτησή τους στον νεαρό που τόσο άδικα έφυγε απ' τη ζωή από αδίστακτους δολοφόνους.

Ο Άρης πανηγύρισε τη δεύτερη σερί νίκη του μετά την επικράτηση επί του Παναιτωλικού, ενώ η ΑΕΚ γνώρισε τη δεύτερη σερί ήττα της μετά το 1-2 του Βόλου στο ΟΑΚΑ και παραμένει σε κρίση...

Στο ξεκίνημα του παιχνιδιού ο Άρης προσπάθησε να απειλήσει αλλά στο σουτ του Σάσα ο Τσιντώντας απέκρουσε εντυπωσιακά. Οι Θεσσαλονικείς απείλησαν ξανά στο 19' με τον Εντιαγέ, ενώ η ΑΕΚ απάντησε στο 25' με τον Σιμόες και στο 27' με τον Τσούμπερ. Ο Άρης ανέβασε την απόδοσή του προς το φινάλε του ημιχρόνου κι αφού πλησίασε στο γκολ με σουτ του Σάσα στο 43', άνοιξε το σκορ στο 44' με φοβερό τακουνάκι του Εντιαγέ μετά από συρτή μπαλιά του Λούμορ. Ο μέσος του Άρη σήκωσε μια φανέλα της ομάδας με το όνομα του Άλκη...

Η Ενωση που είχε μεγάλη ευκαιρία στο 45' για να ισοφαρίσει με τον Σάκχοφ, ζήτησε κι ένα πέναλτι στο 59' σε ανατροπή του Αραούχο απ' τον Φαμπιάνο, ενώ πλησίασε το γκολ στο 81' με τον Τσούμπερ. Ο Άρης άγγιξε το 2-0 αρχικά στο 82' αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε το σουτ του Εντιαγέ και εν συνεχεία στο 84' με κεφαλιά του Φαμπιάνο που κατέληξε ελάχιστα άουτ. Τελικά η ΑΕΚ ισοφάρισε (1-1) στο 86' με εκπληκτικό ανάποδο ψαλίδι του Αραούχο έπειτα από ασίστ-στραβοκλωτσιά του Λιβάι Γκαρσία.

Την ώρα που ο Γιαννίκης έκανε αλλαγές για να κρατήσει την ισοπαλία βάζοντας τον Βράνιες αντί του Λιβάι, ο Μάντζιος έκανε τις δικές του αλλαγές για να διεκδικήσει τη νίκη. Και δικαιώθηκε καθώς στο 95' οι δύο παίκτες που έριξε στο γήπεδο στο τελευταίο δεκάλεπτο συνεργάστηκαν ιδανικά. Ο Λόπεθ τράβηξε πάνω του την άμυνα της ΑΕΚ και έστρωσε την κατάλληλη στιγμή προς τον Σάκιτς, ο οποίος με ένα εξαιρετικό ψηλοκρεμαστό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Άρης: Σιαμπάνης, Λούμορ (91' Λόπεθ), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σούντγκρεν, Ματίγια, Σάσα, Εντιαγέ (83' Σάκιτς), Μαντσίνι (84' Μάνος), Ιτούρμπε (62' Ματέο Γκαρσία), Καμαρά.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Χατζισαφί (78' Λε Ταλέκ), Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ρότα (78' Ανσαριφάρντ), Σιμόες, Σιμάνσκι (85' Τάνκοβιτς), Σάκχοφ (46' Μάνταλος), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία (94' Βράνιες), Αραούχο.

* Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας αποφάσισε σε ένδειξη πένθους για τον χαμό του 19 χρόνου Άλκη στην περιοχή του Χαρίλαου της Θεσσαλονίκης η σημερινή φωτογραφική κάλυψη της αγωνιστικής της SL1 να αποτελείται από ασπρόμαυρες εικόνες χωρίς καμία διάκριση ως προς την χρήση των εικόνων (social media κλπ). 

SuperLeagueΑΕΚΑρης