Αθλητισμός|02.02.2022 23:28

Πέρασε νικηφόρα απ' τη Ριζούπολη ο ΠΑΟΚ με Μουργκ και τον αρχισκόρερ Κούρτιτς!

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος του Απόλλωνα και θα μπορούσε να έχει τελειώσει το ματς απ' το πρώτο ημίχρονο. Δεν το έκανε όμως και στη συνέχεια έπαιξε με τη φωτιά. Λίγο έλειψε να καεί αλλά τελικά έφυγε νικητής απ' τη Ριζούπολη με 2-0 χάρη σε γκολ του Τόμας Μουργκ και του αρχισκόρερ Γιάσμιν Κούρτιτς, ο οποίος έφτασε τα 14 τέρματα στο πρωτάθλημα! Ο Δικέφαλος, που βρίσκεται στη δεύτερη θέση της Super League, επανέφερε τη διαφορά στους εννέας πόντους απ' τον προπορευόμενο Ολυμπιακό, ενώ απομακρύνθηκε πέντε πόντους απ' την τρίτη ΑΕΚ.

Ο ΠΑΟΚ που διατήρησε το εντυπωσιακό αήττητο των έντεκα αγώνων που έχει σε όλες τις διοργανώσεις απ' τις αρχές Δεκεμβρίου, μπήκε με... φόρα στο παιχνίδι δείχνοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Απείλησε στο 6' με τον Κούρτιτς, στο 17' με τον Βιεϊρίνια, στο 22' με τον Σίντκλεϊ και στο 30' με τον Κούρτιτς. Τελικά έφτασε στο γκολ που άξιζε βάσει της εικόνας του με τον Μουργκ στο 31'. Η μπάλα γύρισε με ηρεμία για τον Δικέφαλο, ο Κούρτιτς έστρωσε προς τον Άκπομ στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Ντεντάκης απομάκρυνε αλλά η μπάλα στρώθηκε στον Αυστριακό, ο οποίος με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στη γωνία του Βέρχουλστ για το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του ΠΑΟΚ δεν ήταν το ίδιο πιεστικός, ενώ οι παίκτες του Λουτσέσκου δεν μπόρεσαν να γίνουν το ίδιο δημιουργικοί με το πρώτο ημίχρονο απειλώντας λιγότερο τον Απόλλωνα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα σουτ του Άκπομ στο 67' και μια ωραία ατομική προσπάθεια του Ζίβκοβιτς, που νικήθηκε στο σουτ απ' τον Βέρχουλστ στο 80' ήταν ό,τι καλύτερο είχε να επιδείξει σ' αυτό το διάστημα ο Δικέφαλος. Αντιθέτως, ο Απόλλων είχε τη μεγαλύτερη φάση στο β' ημίχρονο με τον Τσιλούλη να αστοχεί από πολύ κοντά με εναέρια προβολή.

Τελικά ο ΠΑΟΚ καθάρισε οριστικά το παιχνίδι και σφράγισε το τρίποντο με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του πρώτου σκόρερ της Super League Γιάσμιν Κούρτιτς στο 92' έπειτα από ανατροπή του Τέιλορ απ' τον Βέρχουλστ.

Απόλλων: Βέρχουλστ, Ντεντάκης, Λισγάρας, Γιακιμόφσκι, Τουτουαρίμα, Φατιόν, Κάστρο, Μπαξεβανίδης (70' Παπαγεωργίου), Παμλίδης (70' Μαρτίνες), Γιαννιώτας (58' Τσιλούλης), Σίγκνεβιτς (58' Ιωαννίδης).

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Σάστρε, Ινγκασον, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ, Κούρτιτς, Τσιγγάρας (94' Φιλίπε Σοάρες), Βιεϊρίνια (64' Τέιλορ), Αντρ. Ζίβκοβιτς, Μουργκ (72' Σβαμπ), Ακπομ (72' Τσόλακ).

SuperLeagueΑπόλλων ΣμύρνηςΠΑΟΚ