Αθλητισμός|06.02.2022 19:08

Ο Βατσλίκ τον κράτησε όρθιο στα δύσκολα και ο Ολυμπιακός πέρασε νικηφόρα απ' τη Νίκαια

Newsroom

Ο Βατσλίκ ήταν αποτελεσματικός όποτε χρειάστηκε στο α' ημίχρονο και ο Ολυμπιακός έκανε ένα άνετο πέρασμα απ' τη Νεάπολη όπου κέρδισε με 3-0 τον Ιωνικό. Οι Πειραιώτες με σκόρερ τους Αγκιμπού Καμαρά, Τικίνιο και Μασούρα συνέχισαν το αήττητο σερί τους στο πρωτάθλημα έπειτα από 22η αγωνιστικές και παρέμειναν σε απόσταση ασφαλείας απ' τον δεύτερο στη βαθμολογία της Super League ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός σκόραρε προτού καν αρχίσει το ματς καθώς μόλις στο 3' ο Τικίνιο βρήκε δίχτυα με κεφαλιά όμως το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης. Τελικά ο Ολυμπιακός σκόραρε στο 24' με φανταστικό μακρινό σουτ του Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος υποδέχθηκε την μπάλα μακριά απ' την περιοχή του Ιωνικού και με έναν... κεραυνό άνοιξε το σκορ.

Ο Ιωνικός πάντως άξιζε ένα γκολ καθώς είχε μεγάλες φάσεις αλλά έπεσε πάνω στον εκπληκτικό Βατσλίκ. Στο 14' ο Λένις βγήκε μόνος απέναντι στον Τσέχο, ο οποίος έσωσε βέβαιο γκολ, ενώ πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση και στο 33' σε μακρινό σουτ του Ντάλσιο. Κάτι ανάλογο συνέβη και στο 44', οπότε ο Βατσλίκ είχε εντυπωσιακή διπλή επέμβαση σε τετ α τετ του Μάντζη και μακρινό σουτ του Κιάκου.

Στο 54' ο Μασούρας κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Ρομαό και ο Τικίνιο, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση ήταν εύστοχος διαμορφώντας το 0-2 με το έβδομο εφετινό του γκολ στο πρωτάθλημα. Η... σεμνή τελετή έλαβε οριστικά τέλος στο 58' οπότε ο Μασούρας με εξαιρετικό τελείωμα διαμόρφωσε το 0-3.

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Άοσμαν (64' Πλατέλλας), Ντάλσιο, Τσιγκρίνσκι (80' Τσιριγώτης), Ματσούκας (89' Πογκοσιάν), Σάντσες, Ρομαό, Κιάκος, Κάνιας, Λένις (79' Μαχαίρας), Μάντζης (79' Μάναλης).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Ρέαμπτσιουκ, Μανωλάς (83' Μπα), Παπασταθόπουλος, Λαλά, Μαντί Καμαρά, Εμβιλά (66' Ονιεκούρου), Βαλμπουενά (46' Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά, Τικίνιο (66' Ελ Αραμπί), Ροντρίγκες (43' Μασούρας).

SuperLeagueΙωνικός ΝικαίαςΟλυμπιακός