Αθλητισμός|07.02.2022 21:00

Ράγισαν καρδιές στο Αλεξάνδρειο για τον αδικοχαμένο Άλκη

Newsroom

Ο Ολυμπιακός επικράτησε του ελλιπούς Άρη στη Θεσσαλονίκη με 87-76 σε εξ αναβολής παιχνίδι για την 11η αγωνιστική της Basket League σε ένα ματς με έντονη συναισθμηματική φόρτιση καθώς τιμήθηκε η μνήμη του Άλκη Καμπανού.

Συγκινητικές στιγμές εκτυλίχτηκαν στο Αλεξάνδρειο στο 19ο λεπτό του αγώνα. Η αναμέτρηση διακόπηκε για λίγα λεπτά προκειμένου να τιμηθεί η μνήμη του 19χρονου, ο οποίος δολοφονήθηκε. Οι καλαθοσφαιριστές των δυο ομάδων κατέθεσαν λουλούδια στη μπασκέτα κάτω από το πέταλο, εκεί όπου η φανέλα με το Νο19, ενώ ακολούθησε παρατεταμένο χειροκρότημα και το σύνθημα «Άλκη ζωντανός, για πάντα Αρειανός».

Μάλιστα, το κλίμα ήταν ιδιαίτερα φορτισμένο, με τον Γιώργο Πρίντεζη να είναι φανερά συγκινημένος από τον άδικο χαμό του νεαρού φίλου του Άρη. Λουλούδια άφησε και ο Νίκος Ζήσης που βρέθηκε στο Αλεξάνδρειο. Νωρίτερα, οι παίκτες των δύο ομάδων εμφανίστηκαν στο παρκέ με φανέλες προθέρμανσης στις οποίες αναγράφονται τα τελευταία λόγια του δολοφονημένου Άλκη: «Σας παρακαλώ μη με χτυπάτε άλλο».

Συγκλονιστικός Παπανικολάου

Συγκλονιστικά ήταν τα λόγια του άσου του Ολυμπιακού Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος είπε: «Έχω φορέσει κι εγώ τα διακριτικά του Άρη στα στενά της Θεσσαλονίκης, στους δρόμους, σε λεωφορεία, δίχως να έχω ζήσει μια τέτοια κατάσταση. Σε όλους αυτούς που σκέφτονται έτσι, θέλω να ζητήσω μια χάρη: ο αθλητισμός είναι ψυχαγωγία. Όλα αυτά τα πειραγμένα μυαλά ας μας κάνουν τη χάρη να φύγουν από τον αθλητισμό. Είτε κόκκινα είτε πράσινα είτε κίτρινα είτε μπλε είτε μαύρα» και πρόσθεσε ότι «η πλειοψηφία του κόσμου πάει στα γήπεδα για την αγάπη για το παιχνίδι, όχι για να βλέπουμε παιδιά στην άσφαλτο! Δεν θέλουμε να δούμε άλλες οικογένειες σε αυτή τη θέση. Παρακαλώ. Μην αγαπάτε έτσι την ομάδα σας».

Στο αγωνιστικό σκέλος, ο Άρης αγωνιζόταν χωρίς τους Κέλι, Σιδηροηλία και Πουλιανίτη, ενώ από τον Ολυμπιακό απουσίαζε μόνο ο Έισι, κάτι που προμήνυε πως το έργο των γηπεδούχων θα ήταν πολύ δύσκολο. Και αυτό αποδείχθηκε στην πράξη καθώς ο Ολυμπιακός απέκτησε από το πρώτο δεκάλεπτο διψήφια διαφορά, με τον Άρη όμως να παλεύει και να μειώνει μέχρι τους 7 πόντους βάζοντας πίεση στους «ερυθρόλευκους». Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Βεζένκοφ με 18 πόντους (μαζί με 8 ριμπάουντ), ακολούθησε ο ΜακΚίσικ με 17, ενώ ο Σλούκας είχε μια γεμάτη εμφάνιση με 10 πόντους, 5 ριμπάουντ και 7 ασίστ.Για τον Άρη κορυφαίος ξανά ο Ολιβιέ Χάνλαν με 35 πόντους, με τον Ουίλιαμς να προσθέτει 14.

Με αυτή τη νίκη ο Ολυμπιακός ανέβασε το ρεκόρ του στο 12-1, όντας στην πρώτη θέση αλλά με αγώνα παραπάνω από τον Παναθηναϊκό (11-1), ενώ ο Άρης έπεσε στο 5-8 και μαζί με Λαύριο και Απόλλωνα Πάτρας στις θέσεις 7-9. Ο Άρης παίζει με τον Ιωνικό την Κυριακή (13/2) και ο Ολυμπιακός αφού υποδεχθεί για την Ευρωλίγκα την Αναντολού Εφές (10/2), έχει να παίξει με το Λαύριο τη Δευτέρα (14/2).

Άλκης ΚαμπανόςΟλυμπιακόςΑρηςBasket League