Αθλητισμός|08.02.2022 20:05

Ξεπέρασε το εμπόδιο της Ποταπόβα η Μαρία Σάκκαρη στην Αγία Πετρούπολη

Newsroom

Η Μαρία Σάκκαρη άρχισε με νίκη την πορεία της στο 500άρι WTA της Αγίας Πετρούπολης. Παρότι πέρασε δύσκολες στιγμές, ειδικά στο πρώτο σετ, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια (Νο.7) «ξεμπέρδεψε» χωρίς απώλειες με την Αναστάσια Ποταπόβα (Νο.75), την οποία λύγισε με 6-4, 6-4 σε 1 ώρα και 43 λεπτά. Το εμπόδιό της στη φάση των «16» του St. Petersburg Ladies Trophy είναι η επίσης Ρωσίδα Εκατερίνα Αλεξάντροβα (Νο.43) σε έναν αγώνα που θα γίνει την Τετάρτη (9/2) στις 17.30.

Η Ποταπόβα αιφνιδίασε τη Σάκκαρη και όχι μόνο πέτυχε μπρέικ στο πρώτο service game της (0-2), αλλά είχε και τρεις ευκαιρίες για να περάσει μπροστά με 0-4! Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια, ωστόσο, έμεινε όρθια (1-3) και στη συνέχεια, έχοντας πια βρει τον ρυθμό και το σερβίς της, μετέτρεψε το 1-4 σε 6-4, για να καθαρίσει το πρώτο σετ σε 48 λεπτά . Η 20χρονη Ρωσίδα, πάντως, προσπάθησε να απειλήσει τη Μαρία στο 5-4 και είχε ένα μπρέιικ πόιντ, που θα της έδινε την ευκαιρία να ξαναμπεί στη διεκδίκηση του σετ.

Η 26χρονη Ελληνίδα μπήκε με... φόρα στο δεύτερο σετ και προηγήθηκε με 1-0 με μπρέικ, ωστόσο η Ποταπόβα δεν το έβαλε κάτω. Μετά από τέσσερις χαμένες ευκαιρίες για να πάρει άμεσα πίσω το μπρέικ, το έκανε τελικά με... λίγη καθυστέρηση (2-2) και στη συνέχεια προηγήθηκε με 2-3. Eίχε και τρία μπρέικ πόιντ στο 3-4 η νεαρή Ρωσίδα (2/14 συνολικά), αλλά η Μαρία ξέφυγε από τον κίνδυνο και αμέσως μετά σημείωσε το καθοριστικό μπρέικ, που της έδωσε το δικαίωμα να σερβίρει για την πρόκριση (5-4). Πράγματι, έκλεισε τον αγώνα χωρίς ιδιαίτερη ανησυχία και αύριο θα διεκδικήσει το εισιτήριο για τον πρώτο της φετινό προημιτελικό.

«Είχα κακή αρχή και γενικά δεν ήταν ο καλύτερος μου αγώνας, αλλά βρήκα τρόπο να κερδίσω στο τέλος και αυτό είναι το πιο σημαντικό», είπε η Μαρία στην on-court συνέντευξη.

Μαρία ΣάκκαρηWTA Αγία ΠετρούποληΤένις