Αθλητισμός|09.02.2022 08:10

Ξεκαθάρισμα λογαριασμών στο Κύπελλο Ελλάδας: Ντέρμπι Δικεφάλων στο ΟΑΚΑ, παγίδα για Ολυμπιακό με Παναιτωλικό - Οι τηλεοπτικές μεταδόσεις

Newsroom

Η ώρα για το μεγάλο ξεκαθάρισμα έφτασε στο Κύπελλο Ελλάδας. Η Λαμία μετά τη σπουδαία πρόκριση επί του Άρη έχει ήδη κλείσει θέση για την τετράδα της διοργάνωσης και περιμένει να βγουν τα άλλα τρία εισιτήρια που θα προκύψουν απ' τα ζευγάρια ΑΕΚ - ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός - Παναιτωλικός και Αναγέννηση Καρδίτσας - Παναθηναϊκός, οι ρεβάνς των οποίων είχαν αναβληθεί στις 25/1 λόγω της κακοκαιρίας στην Αττική. Κι αν η κατάσταση είναι ξεκάθαρη στην αναμέτρηση των Πρασίνων με τη θεσσαλική ομάδα μετά το 4-0 του α' αγώνα, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί βέβαιο στα άλλα δύο ματς. Το πρόγραμμα αρχίζει στις 4 το απόγευμα και θα ολοκληρωθεί στις 10 το βράδυ, ενδεχομένως κι αργότερα...

Ντέρμπι Δικεφάλων

Καταρχάς στο ντέρμπι των Δικεφάλων που θα διεξαχθεί στο ΟΑΚΑ στις 20.00 (COSMOTE SPORT 1 HD) όλα είναι ρευστά δεδομένου ότι το πρώτο ματς στην Τούμπα έληξε ισόπαλο δίχως γκολ (0-0) κι ενώ, σε σχέση με τον υπόλοιπο πλανήτη, στην Ελλάδα παραμένει σε ισχύ το εκτός έδρας γκολ. Υπό αυτές τις συνθήκες η ΑΕΚ έχει το πλεονέκτημα της πρόκρισης σε οποιαδήποτε νίκη, δεδομένου ότι κράτησε το μηδέν στη Θεσσαλονίκη, αλλά κι ο ΠΑΟΚ, εφόσον σκοράρει, θα έχει εκείνος το πάνω χέρι καθώς θα έχει τον πρώτο λόγο σε όλες τις ισοπαλίες (πέραν του 0-0 που θα οδηγήσει σε παράταση), όπως βεβαίως και σε περίπτωση νίκης.

Από πλευράς ΑΕΚ, Μάνταλος, Στάνκοβιτς και Βράνιες δεν υπολογίζονται όπως και οι μακροχρόνια τραυματίες Γαλανόπουλος και Λάτσι. Η αποστολή ωστόσο θα ανακοινωθεί μετά την προπόνηση που πραγματοποιεί ο Αργύρης Γιαννίκης, σήμερα το πρωί ανήμερα του αγώνα!

Για τον ΠΑΟΚ, εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Ελ Καντουρί και Ολιβέιρα, αλλά και οι Μιχαηλίδης, Βαρέλα, Τσόλακ και Ζαμπά. Αντίθετα ταξίδεψαν στην Αθήνα οι νεαροί Κούτσιας, Ταλιχμανίδης, Μπαλομένος. Αναλυτικά η αποστολή που επέλεξε ο Ραζβάν Λουτσέσκου: Πασχαλάκης, Ταλιχμανίδης, Μπαλομένος, Λύρατζης, Σάστρε, Ίνγκασον, Κρέσπο, Μιχάι, Βιεϊρίνια, Σίντκλεϊ, Τσιγγάρας, Κούρτιτς, Σβαμπ, Αουγκούστο, Σοάρες, Μπίσεσβαρ, Μουργκ, Μίτριτσα, Α. Ζίβκοβιτς, Άκπομ, Κούτσιας.

Φαβορί ή αουτσάιντερ;

Στις 18.00 (COSMOTE SPORT 2 HD) θα γίνει η σέντρα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Παναιτωλικό. Υπό άλλες συνθήκες, οι Πειραιώτες θα ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την πρόκριση στην τετράδα. Ωστόσο, μετά τη σπουδαία επικράτηση της ομάδας του Αγρινίου στο πρώτο ματς με 2-1, το έργο των Ερυθρόλευκων κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι στο Γ. Καραϊσκάκης.

Παρά την κρισιμότητα του αγώνα πάντως, ο Πέδρο Μαρτίνς προχώρησε σε εκτεταμένο ροτέισον ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ στη Super League και του πρώτου αγώνα με την Αταλάντα στο Μπέργκαμο. Ο Πορτογάλος άφησε εκτός αποστολής δέκα βασικούς (Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης, Αγκιμπού Καμαρά, Βαλμπουενά), ενώ είναι εκτός ο τραυματίας Γκάρι Ροντρίγκες, ο ανέτοιμος Φορτούνης και ο πρωταθλητής Αφρικής με τη Σενεγάλη Σισέ, ο οποίος ήταν στο Copa Africa. Η αποστολή του Ολυμπιακού: Ανδρούτσος, Αποστολόπουλος, Ου. Μπα, Μπαγκαλιάνης, Καρβάλιο, Ελ Αραμπί, Φαντιγκά, Ονιεκουρού, Κανέ, Καραργύρης, Καρμπόβνικ, Κίτσος, Κρίστινσον, Κούντε, Λόπες, Μ. Καμαρά, Μασούρας, Παπαδόπουλος, Τικίνιο, Σουρλής, Τζολάκης, Βρουσάι.

Με αρκετές απουσίες πάντως θα παραταχθεί κι ο Παναιτωλικός καθώς θα απουσιάσουν οι Βέργος, Ντίας, Αποστολάκης, Κορνέλιους και Μελίσσας μαζί με τους Βαρόνε και Λιάβα. Αναλυτικά η αποστολή της ομάδας, όπως την επέλεξε ο Γιάννης Αναστασίου: Χουχούμης, Αντούνες, Βργκοτς, Καρέλης, Λούι, Μπαρμπόσα, Ντουάρτε, Λάρσον, Μάρτενσον, Μπελεβώνης, Φλόρες, Περέιρα, Νταγκό, Μόρσεϊ, Παρδαλός, Μεντόσα, Τσιγγάρας, Μπακαδήμας, Μαλής, Ανέστης.

Ψάχνει βάλσαμο, σφραγίζει εισιτήριο

Το (θεωρητικά) ευκολότερο έργο έχει στις 16.00 (COSMOTE SPORT 3 HD) ο Παναθηναϊκός, ο οποίος έχοντας στις... αποσκευές του το 4-0 του αγώνα της Λεωφόρου, πήγε στην Καρδίτσα για να σφραγίσει το εισιτήριο για την τετράδα απέναντι στην Αναγέννηση. Παράλληλα, οι Πράσινοι αναζητούν μια νίκη βάλσαμο για να γιατρέψουν τις πληγές που έχουν αφήσει οι τρεις σερί ήττες στο πρωτάθλημα με Αστέρα, ΟΦΗ και ΠΑΟΚ.

Η επιστροφή του Δημήτρη Κουρμπέλη στην αποστολή του Παναθηναϊκού μετά από 14 μήνες (!) αποτελεί τη σημαντικότερη είδηση για τους Πράσινους. Ο αρχηγός της ομάδας έχει να αγωνιστεί σε επίσημο ματς από τις 12 Δεκεμβρίου 2020 κι αναμένεται να πάρει χρόνο συμμετοχής. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς θέλησε να προφυλάξει τον Καρλίτος, ενώ εκτός έμειναν οι τραυματίες Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος, Μακέντα, Λούντκβιστ και Κώτσιρας. Απ' την άλλη, ο Βαγιαννίδης συμπεριλήφθηκε στην αποστολή όπως και οι: Διούδης, Μπρινιόλι, Χατζηγιαννάκης, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Ιωαννίδης, Αγιούμπ, Χατζηγιοβάνης, Χατζηθεοδωρίδης, Σάντσες, Ρουμπέν, Βιγιαφάνιες, Κουρμπέλης, Αϊτόρ, Σάρλια, Παλάσιος, Πούγγουρας, Γκατσίνοβιτς, Βιτάλ, Σιδεράς.

Όπως έχει προκύψει απ' την κλήρωση η Λαμία θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού Παναθηναϊκός - Αν. Καρδίτσας, ενώ στον άλλο ημιτελικό θα παίξει ο νικητής απ' το ντέρμπι ΑΕΚ - ΠΑΟΚ με τον κερδισμένο του Ολυμπιακός - Παναιτωλικός.

Πρόγραμμα

16.00 Αναγ. Καρδίτσας - Παναθηναϊκός (0-4) - COSMOTE SPORT 3 HD

18.00 Ολυμπιακός - Παναιτωλικός (1-2) - COSMOTE SPORT 2 HD

20.00 ΑΕΚ - ΠΑΟΚ (0-0) - COSMOTE SPORT 1 HD

ΠαναθηναϊκόςΚύπελλο ΕλλάδαςΟλυμπιακόςΠαναιτωλικόςΑΕΚΑναγέννηση ΚαρδίτσαςΛαμία ΠΑΕΠΑΟΚ