Αθλητισμός|09.02.2022 00:20

Ντεφορμέ ξανά η Γιουνάιτεντ, γκέλαρε με την ουραγό Μπέρνλι - Η Ίντερ πλήγωσε τον Μουρίνιο και πέρασε στον ημιτελικό

Newsroom

Μετά την ήττα-αποκλεισμό απ' την Μίντλεσμπρο στο Κύπελλο Αγγλίας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ συνέχισε τις χαμηλές πτήσεις και στην Premier League καθώς γκέλαρε (1-1) απέναντι και στην ουραγό Μπέρνλι. Οι Κόκκινοι Διάβολοι έχασαν ευκαιρίες, δεν καθάρισαν το ματς και τιμωρήθηκαν απ' τη μαχητική Μπέρνλι που πήρε πολύτιμο βαθμό. Οι Μπέμπηδες πλέον βρίσκονται στο -1 από την τέταρτη Γουέστ Χαμ.

Μόλις στο 13ο λεπτό η Γιουνάιτεντ άνοιξε το σκορ με τον Βαράν έπειτα από φάουλ του Μπρούνο, όμως το VAR είχε διαφορετική άποψη και το τέρμα ακυρώθηκε ως οφσάιντ. Πέντε λεπτά μετά ο Πογκμπά με έναν κεραυνό, μετά από γύρισμα του Σο έγραψε το 1-0 για τους φιλοξενούμενους. Η ομάδα του Ραλφ Ράγκνικ πέτυχε και τρίτο τέρμα στο πρώτο μέρος, όμως για δεύτερη φορά το VAR έβαλε στοπ στους πανηγυρισμούς, αφού είχε προηγηθεί φάουλ από τον Πογκμπά και έτσι το 1-0 ήταν το αποτέλεσμα του ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο Βέγκχορστ με μία καταπληκτική ενέργεια, άδειασε την άμυνα των φιλοξενούμενων και βρήκε τον Ροντρίγκες που δε δυσκολεύτηκε να νικήσει από κοντά τον Ντε Χέα στο 47' για το 1-1, σκορ που δεν άλλαξε μέχρι τέλους.

Παράλληλα, τεράστιο βήμα για την παραμονή της στην Premier League έκανε η Νιουκάστλ μετά τη νίκη επί της Έβερτον με 3-1, ενώ η Γουέστ Χαμ εκμεταλλεύτηκε τη «γκέλα» της Γιουνάιτεντ και σε συνδυασμό με τη νίκη της με 1-0 επί της Γουότφορντ πέρασε στην τέταρτη θέση και παραμένει γερά στη μάχη για την έξοδο στους ομίλους του Champions League.

Στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ» δύο αυτογκόλ σε 107 δευτερόλεπτα «έγραψαν» το 1-1 στο πρώτο μέρος, αλλά στο δεύτερο οι «ανθρακωρύχοι» έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο το ματς και δικαίως έφτασαν στην τεράστια νίκη, δεύτερη συνεχόμενη, με τα γκολ των Φρέιζερ και Τρίπιερ. Είναι η πρώτη φορά από την έναρξη της σεζόν που η Νιούκαστλ βρίσκεται εκτός της ζώνης υποβιβασμού!

Την ίδια ώρα για το Κύπελλο Ιταλίας η Ίντερ νίκησε 2-0 τη Ρόμα και πέρασε στους «4» του Coppa Italia, όπου θα παίξει με Μίλαν ή Λάτσιο. Σε ένα ματς στο οποίο οι τιφόζι των Νερατζούρι επεφύλαξαν Special υποδοχή στον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος μεγαλούργησε στο Μεάτσα, η Ίντερ πλήγωσε τον Πορτογάλο εντός γηπέδου.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 2’ ο μέχρι πριν μερικούς μήνες Τζιαλορόσο, Εντιν Τζέκο, με τρομερό τελείωμα στην κίνηση έπειτα από σέντρα του Πέρισιτς. Στο 6’ ο Μπαρέλα είχε δοκάρι, ενώ στο 64’ ο ίδιος με εκπληκτικό βολέ-μπανάνα έξω από την περιοχή λίγο έλειψε να πετύχει ένα σπάνιο γκολ αλλά ο Ρούι Πατρίσιο «πέταξε» στο παραθυράκι και του το στέρησε. Στο 68’ ήρθε το τέρμα που διαμόρφωσε το τελικό 2-0 με τον Αλέξις Σάντσες να βάζει εκείνος τελικά ένα εκπληκτικό γκολ με διαγώνιο σουτ από τα 25 μέτρα. Γιουβέντους - Σασουόλο και Αταλάντα - Φιορεντίνα είναι τα άλλα δύο ζευγάρια των προημιτελικών.

Premier LeagueΖοσέ ΜουρίνιοΕβερτονΝιούκαστλΚύπελλο ΙταλίαςΜάντσεστερ ΓιουνάιτεντΙντερΓουέστ ΧαμΡόμα - RomaΜπέρνλι