Αθλητισμός|10.02.2022 07:35

Πεκίνο 2022 - Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες: High tech κρεβάτια για να παίρνουν τον υπνάκο τους οι δημοσιογράφοι που βαριούνται

Newsroom

Καθώς δεν έχουν πού να πάνε, οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται μέσα στη «φούσκα» των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου ενθαρρύνονται να κοιμούνται στη δουλειά.

Δεν μπορούν να επισκεφθούν τα δωμάτια του χωριού όπου διαμένουν οι αθλητές, αλλά μπορούν να δοκιμάσουν τα κρεβάτια υψηλής τεχνολογίας στα οποία κοιμούνται οι αθλητές. Αρκετοί διάδρομοι στο κέντρο Τύπου των Ολυμπιακών Αγώνων είναι γεμάτοι με «καμπίνες ανάπαυσης ύπνου», μικρές κάψουλες που ανοίγουν με έναν κωδικό QR και περιέχουν κρεβάτια.

Τα κρεβάτια μπορούν να ρυθμιστούν με τηλεχειριστήριο και διαθέτουν ακόμη και μια «λειτουργία μηδενικής βαρύτητας» που έχει ως στόχο να μειώσει το στρες στο σώμα - δεν αιωρείστε ακριβώς, αλλά είναι αρκετά άνετα.

Ορισμένοι δημοσιογράφοι κοιμούνται στις καμπίνες, ενώ άλλοι που αναζητούν ένα ήσυχο -και ιδιωτικό- μέρος για να γράψουν και φέρνουν μαζί τους τους υπολογιστές τους.

Ο Zhao Yufeng, εκπρόσωπος της κατασκευάστριας εταιρείας καμπίνας Keeson Technology Corp. δήλωσε ότι μέχρι στιγμής τις χρησιμοποιούν 30 έως 40 άτομα την ημέρα.

«Τοποθετήσαμε εδώ καμπίνες ύπνου για τους δημοσιογράφους για να δώσουμε ένα περιβάλλον για να εργαστούν, να ξεκουραστούν και να χαλαρώσουν», είπε.

Ωστόσο, δεν ενθουσιάστηκαν όλοι με το να κοιμούνται σε ένα διαφανές κουτί σε πλήρη θέα οποιουδήποτε περνάει από εκεί. Ο Guido Santevecchi, ένας Ιταλός δημοσιογράφος, είπε ότι οι κάψουλες του θύμισαν κάτι που θα μπορούσε να βρει κανείς σε ψυχιατρική πτέρυγα.

Δεδομένου του ήδη βαρέως πιθανού φόρου ψυχικής υγείας που συνεπάγεται η διαβίωση μέσα στην ολυμπιακή «φούσκα» με σημαντικούς περιορισμούς στην κίνηση, «θα προτιμούσα να αποφύγω να μπω εκεί», είπε.

ΠεκίνοΚίναΧειμερινοί Ολυμπιακοί ΑγώνεςΟλυμπιακοί Αγώνεςειδήσεις τώρακρεβάτιδημοσιογράφοι