Αθλητισμός|09.02.2022 20:56

Κύπελλο Ελλάδας: Δια πυρός, σιδήρου και... παράτασης απέκλεισε ο Ολυμπιακός τον Παναιτωλικό με δύο γκολ Μασούρα

Newsroom

Χάρη σε δύο γκολ του Γιώργου Μασούρα (93’, 115΄) ο Ολυμπιακός λύγισε με 3-1 τον εξαιρετικό Παναιτωλικό των 10 παικτών στο Γ. Καραϊσκάκης και πήρε την πρόκριση για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, όπου περιμένει ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ.

Ο Ολυμπιακός έφτασε λίγα δευτερόλεπτα μακριά από το... έμφραγμα και έναν ιστορικό αποκλεισμό από τον Παναιτωλικό, μια ομάδα που τον νίκησε για πρώτη φορά στην ιστορία της μόλις πριν από μια εβδομάδα. Ωστόσο, ο πιο σταθερός, ο πιο κομβικός ίσως παίκτης της εποχής Μαρτίνς στους Ερυθρόλευκους, ο Γιώργος Μασούρας, είχε διαφορετική άποψη. Στο τρίτο λεπτό της κανονικής διάρκειας πέτυχε το 2-1 με το οποίο «ισοφάρισε» το σκορ του πρώτου αγώνα και πέντε λεπτά πριν από το τέλος της παράτασης πέτυχε το γκολ της πρόκρισης, με το 3-1 να στέλνει τους Πειραιώτες στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Ο Ολυμπιακός ρίσκαρε πολύ σε αυτό το ματς, έπαιξε ποδόσφαιρο επί της ουσίας μονάχα για μισή ώρα στο πρώτο ημίχρονο, «ξόδεψε» όλο το δεύτερο αφήνοντας τον για ακόμη μια φορά σοβαρό, πειθαρχημένο, οργανωμένο και εν τέλει πολύ καλό συνολικά Παναιτωλικό να παίξει με τη μπάλα στα πόδια σχεδόν ανενόχλητος και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Ο Καρέλης στο 85' ισοφάρισε σε 1-1, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Σημαντική για την εξέλιξη του αγώνα η αποβολή του Ντουάρτε στο 89, λίγο πριν έρθει το δεύτερο γκολ των Πειραιωτών.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Τζολάκης, Κίτσος, Μπα, Παπαδόπουλος, Βρουσάι, Σουρλής (98' Ανδρούτσος), Κανέ (66' Μ. Καμαρά), Ονιεκούρου (76' Κούντε), Καρβάλιο (66' Λόπες), Φαντιγκά (53' Μασούρας), Ελ Αραμπί (53' Τικίνιο).

Παναιτωλικός (Αναστασίου): Ανέστης, Περέιρα, Βργκοτς, Μαλής, Μπακαδήμας (57' Λάρσον), Αντούνιες (57' Φλόρες), Μάρτενσον (106' Λούι), Νταγκό (90' Τσιγγάρας), Μεντόσα (82' Μπαρμπόσα), Ντουάρτε, Καρέλης (90' Χουχούμης).

Γιώργος ΜασούραςΠαναιτωλικόςΚύπελλο ΕλλάδαςΟλυμπιακός