Αθλητισμός|09.02.2022 21:34

Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων: Έδωσε τη λύση ο Λουκάκου για την Τσέλσι που έφυγε για τελικό με Παλμέιρας

Newsroom

Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά για να κάμψει την αντίσταση της μαχητικής Αλ Χιλάλ απ' την Αίγυπτο, η πρωταθλήτρια Ευρώπης Τσέλσι επικράτησε 1-0 και πέρασε στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Συλλόγων, όπου θα αναμετρηθεί για τον παγκόσμιο τίτλο με την Παλμέιρας του πρώην κόουτς του ΠΑΟΚ Αμπέλ Φερέιρα.

Έστω και με την ψυχή στο στόμα, η Τσέλσι επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί καθώς λύγισε με 1-0 την Αλ Χιλάλ του Λεονάρντο Ζαρντίμ και σφράγισε τον αναμενόμενο τελικό με την κάτοχο του Copa Libertadores. Ο Ζίγιες είχε τις καλύτερες στιγμές για τους Μπλε, οι οποίοι άνοιξαν το σκορ στο 32’ όταν μετά από γκάφα της άμυνας ο Λουκάκου βρήκε την μπάλα στα πόδια του, και δεν αστόχησε από πλεονεκτική θέση για το 1-0. Στο β' ημίχρονο, οι Λονδρέζοι έπαιξαν με ασφάλεια με στόχο να μην κινδυνεύσουν και τα κατάφεραν δίχως να απειληθούν.

Η Τσέλσι θα έχει την ευκαιρία να κερδίσει το πρώτο της Παγκόσμιο Συλλόγων, έναν τίτλο που λείπει απ' τη συλλογή του Ρομάν Αμπράμοβιτς. Η Τσέλσι είχε ηττηθεί στον τελικό του 2012 από τη βραζιλιάνικη Κορίνθιανς.

Παγκόσμιο Κύπελλο ΣυλλόγωνΤσέλσι