Αθλητισμός|14.02.2022 21:35

ΠΑΣ και δεν είμαι καλά! Ο «Άγιαξ της Ηπείρου» πετάει για πλέι οφ και ο Άρης κινδυνεύει για πλέι άουτ

Newsroom

Η ονειρεμένη πορεία του ΠΑΣ Γιάννινα συνεχίζεται στη Super League. Η ομάδα της Ηπείρου ήταν... Άγιαξ όνομα και πράμα, κατά το προσωνύμιό της, και νίκησε κατά κράτος με 2-0 τον Άρη τον οποίο άφησε στο -7 και στην όγδοη θέση. Το εξαιρετικό σύνολο του Ηρακλή Μεταξά έμεινε μόνο στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας έχοντας τρεις βαθμούς λιγότερους απ' την τρίτη ΑΕΚ και τέσσερις περισσότερους απ' τις ομάδες που ισοβαθμούν στην έκτη θέση, τον Αστέρα Τρίπολης και τον ΟΦΗ κι έχει κάθε λόγο για να αισιοδοξεί ότι θα βρίσκεται εντός των πλέι οφ.

Απ' την άλλη πλευρά, για τον Άρη δυσκολεύει ακόμη περισσότερο η είσοδος στην εξάδα, καθώς η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήταν και πάλι αναποτελεσματική μολονότι δημιούργησε κλασικές φάσεις για γκολ. Οι Κίτρινοι απέχουν τρεις βαθμούς από την εξάδα, αλλά θα πρέπει να προσπεράσουν τουλάχιστον δύο ομάδες για να προλάβουν τα πλέι οφ, έχοντας μάλιστα και δύσκολο πρόγραμμα στο φινάλε της κανονικής περιόδου. Ειδάλλως θα περιοριστούν στα πλέι άουτ που θα είναι... μαρτύριο για μια ομάδα που είχε ως βασικό στόχο την εξάδα.

Το παιχνίδι είχε καλό ρυθμό απ' το ξεκίνημά του με τις δυο ομάδες πάντως να δείχνουν ιδιαίτερα προσεχτικές στον ανασταλτικό τομέα. Στο 15' ο Άρης απείλησε πρώτος με κεφαλιά του Εντιαγέ αλλά ο Λοντίγκιν πραγματοποίησε εξαιρετική επέμβαση, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα απάντησε στο 38' με άστοχη κεφαλιά του Περέα από καλή θέση.

Το ημίχρονο έληξε στο 0-0 αλλά στο 51' ο ΠΑΣ Γιάννινα βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Ο Σάλιακας εκτέλεσε το φάουλ από τα αριστερά, ο Κάργας κυριάρχησε στον αέρα και με κεφαλιά έστειλε στο δοκάρι την μπάλα, που στη συνέχεια προσέκρουσε στο σώμα του γκολκίπερ του Άρη Σιαμπάνη, ο οποίος χρεώθηκε άθελά του ένα αυτογκόλ καθώς κατέληξε στα δίχτυα.

Ο Κάργας, πέραν της συνεισφοράς που είχε στο γκολ της ομάδας του, ήταν εξαιρετικός και ανασταλτικά σώζοντας από βέβαιο γκολ στο 78' έπειτα από κεφαλιά του Φαμπιάνο. Μάλιστα οι δυο παίκτες στην επόμενη φάση συγκρούστηκαν με σφοδρότητα στο κεφάλι και ο μεν αμυντικός του Άρη διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο, ο δε στόπερ του ΠΑΣ Γιάννινα λίγο αργότερα ένιωσε ζάλη κι αντικαταστάθηκε.

Ο θρίαμβος του ΠΑΣ Γιάννινα σφραγίστηκε στο 84' έπειτα από φάση διαρκείας στην περιοχή του Άρη και κοντινή προβολή του Ντομίνγκες, ο οποίος διαμόρφωσε το 2-0. Ο Άρης προσπάθησε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα αλλά τα δοκάρια του στέρησαν τη δυνατότητα σε δύο προσπάθειες του Μαντσίνι και του Ματέο Γκαρσία στις καθυστερήσεις.

ΠΑΣ Γιάννινα (Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Εραμούσπε, Κάργας (90' Παντελάκης), Ποζνάνσκι, Καραχάλιος, Στάνκο, Ντομίνγκεθ, Λιάσος (76' Οικονομόπουλος), Σνάιντερ (89' Μπρένερ), Περέα.

Άρης (Μάντζιος): Σιαμπάνης, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Εντιαγέ, Μπερτόλιο (67' Ιτούρμπε), Μαντσίνι, Καμαρά (86' Ματέο Γκαρσία), Μάνος.

ΠΑΣ ΓιάννιναSuperLeagueΑρης