Αθλητισμός|16.02.2022 00:00

Champions League: Ο μέγας Μπαπέ ξόρκισε την κατάρα του Μέσι και η Παρί ξέρανε τη Ρεάλ - Πεντάστερη Σίτι στη Λισαβόνα

Newsroom

Η κατάρα του «αιώνιου εχθρού» Λιονέλ Μέσι απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης επιβεβαιώθηκε και επί παριζιάνικου εδάφους αλλά ο κατά πάσα πιθανότητα μελλοντικός παίκτης των Μερένχες, Κιλιάν Μπαπέ, λύτρωσε στο 94' την Παρί Σεν Ζερμέν που πήρε σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης στους «8» του Champions League. Ο Γάλλος σούπερ σταρ, που φλερτάρει με τη μεταγραφή στη Βασίλισσα, πέτυχε ένα ασύλληπτο γκολ, έπειτα από ασίστ με τακουνάκι του Νεϊμάρ (επανήλθε στη δράση έπειτα από δυόμισι μήνες) και οδήγησε στους Παριζιάνους σε μια σπουδαία επικράτηση με 1-0 με... buzzer beater.

Η Παρί όχι μόνο ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του ματς αλλά είχε και τις σημαντικότερες ευκαιρίες για να επικρατήσει με ευρύτερο σκορ. Ωστόσο, η μετριότατη Ρεάλ κρατήθηκε όρθια διότι είχε σε μεγάλη βραδιά τον Τιμπό Κουρτουά, ο οποίος τουλάχιστον σε τρεις περιπτώσεις πραγματοποίησε εξαιρετικές επεμβάσεις σε προσπάθειες του υπερδραστήριου Μπαπέ. Ο Βέλγος γκολκίπερ δεν νικήθηκε όμως ούτε στο 61' σε εκτέλεση πέναλτι του Μέσι, ο οποίος αγνοεί το γκολ απέναντι στην «αιώνια αντίπαλό» του απ' τον Μάιο του 2018! Ο Μπαπέ όμως τίμησε το... παντεσπάνι του και σκόραρε ένα μεγάλο γκολ που ενδεχομένως θα αποδειχθεί χρυσό για την τωρινή και μοιραίο για τη μελλοντική ομάδα του, που δεν θα έχει στη ρεβάνς λόγω καρτών τους Μεντί και Κασεμίρο...

Την ίδια ώρα, η Μάντσεστερ Σίτι ήταν καταιγιστική και πραγματοποίησε μια μοναδική παράσταση στη Λισαβόνα. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα ισοπέδωσε σε ένα ημίχρονο τη Σπόρτινγκ σκοράροντας τέσσερα γκολ (0-4) και ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση με το τελικό και άκρως εντυπωσιακό 0-5. Ο Μαχρέζ  άνοιξε το σκορ στο 7', ο Μπερνάρντο Σίλβα σκόραρε στο 17' και το 44', ενώ δίχτυα βρήκε κι ο Φόντεν στο 32'. Στο β' ημίχρονο η Σίτι φάνηκε να κάνει διαχείριση σκοράροντας ακόμη ένα γκολ με τον Στέρλινγκ στο 58' για το 0-5.

Αποτελέσματα

Παρί Σεν Ζερμέν - Ρεάλ Μαδρίτης 1-0

(91' Μπαπέ)

Σπόρτινγκ Λισαβόνας - Μάντσεστερ Σίτι 0-5

(7' Μαχρέζ, 17', 44' Μπ. Σίλβα, 32' Φόντεν, 59' Στέρλινγκ)

Κιλιάν ΜπαπέΣπόρτινγκ ΛισσαβόναςΜάντσεστερ ΣίτιΛιονέλ ΜέσιChampions LeagueΠαρί Σεν ΖερμένΡεαλ ΜαδρίτηςΤίμπο Κουρτουά