Αθλητισμός|16.02.2022 20:29

Εύκολο πέρασμα του Παναθηναϊκού απ' τη Ριζούπολη

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στη Ριζούπολη και επικράτησε εύκολα του Απόλλωνα με 3-0 σε εξ αναβολής παιχνίδι για τη 14η αγωνιστική της Super League. Οι Πράσινοι που έβγαλαν την... υποχρέωση με άνεση, θα μπορούσαν να έχουν πετύχει μια νίκη με πολλά γκολ αλλά σπατάλησαν αμέτρητες ευκαιρίες. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ανέβηκε ξανά στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας παίρνοντας ένα σημαντικό προβάδισμα για την είσοδο στα πλέι οφ καθώς άφησε τον ΟΦΗ στο -3, τον Αστέρα στο -4 και τον Άρη στο -7.

Απ' την άλλη πλευρά, ο Απόλλων που αγνοεί τη νίκη απ' τις 23 Οκτωβρίου, συμπλήρωσε δέκα παιχνίδια χωρίς να σκοράρει γκολ, ενώ την ίδια στιγμή έχει δεχθεί 15 τέρματα και παραμένει φαβορί για τον υποβιβασμό καθώς είναι κολλημένος στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Το παιχνίδι ουσιαστικά κρίθηκε προτού καλά καλά συμπληρωθεί ένα 20λεπτο στο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι στο 12' σε ανατροπή του Αϊτόρ απ' τον Μπαξεβανίδη και ο Παλάσιος με το όγδοο εφετινό του γκολ, άνοιξε το σκορ (0-1).

Οι γηπεδούχοι δεν πρόλαβαν να συνέλθουν και στο 17' βρέθηκαν σε ακόμη πιο δύσκολη θέση καθώς οι Πράσινοι κέρδισαν και δεύτερο πέναλτι σε ανατροπή του Ιωαννίδη απ' τον Κάστρο. Ο Αϊτόρ ανέλαβε την εκτέλεση, ήταν εύστοχος και έγραψε το 0-2 νωρίς-νωρίς στο ματς.

Οι Πράσινοι ήταν καταιγιστικοί και έχασαν σωρεία ευκαιριών για να πετύχουν μια ευρύτατη νίκη. Ωστόσο ο Απόλλων είχε σε εξαιρετική βραδιά τον Βέρχουλστ που κράτησε χαμηλά τον δείκτη του σκορ. Δεν μπόρεσε όμως να αποτρέψει και το απρόσμενο σουτ του συμπαίκτη του Μπαξεβανίδη, ο οποίος στο 87' στην προσπάθειά του να απομακρύνει έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Απόλλωνα για το τελικό 0-3.

Απόλλων: Βέρλχουστ, Ντομίνγκες, Ρόγκνε, Μπαξεβανίδης, Γιακιμόφσκι (46’ Βιτλής), Κάστρο (46’ Παμλίδης), Σίμπσαχ, Σλίβκα, Μαρτίνες (77’ Ντάουντα), Τσιλούλης (61’ Λα Πάρα), Σίγκνιεβιτς (71’ Ιωαννίδης).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Χουάνκαρ, Βέλεθ (89’ Σιδεράς), Σένκεφελντ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (73’ Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς (73’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος (89’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (77’ Καρλίτος).

SuperLeagueΠαναθηναϊκόςΑπόλλων Σμύρνης