Αθλητισμός|17.02.2022 21:48

Μίντιλαντ - ΠΑΟΚ 1-0: Έχασε στη Δανία αλλά μπορεί ανατροπή στην Τούμπα

Newsroom

Ο ΠΑΟΚ... πάγωσε στη Δανία όπου ηττήθηκε απ' τη Μίντιλαντ με 1-0 στα πλέι οφ του Europa Conference League. Ο Δικέφαλος αιφνιδιάστηκε απ' την μαχητική και καλοδουλεμένη δανέζικη ομάδα, δέχθηκε ένα γκολ νωρίς και δεν μπόρεσε να βρει απάντηση, μολονότι οι παίκτες του Δικεφάλου και ο Ραζβάν Λουτσέσκου προσπάθησαν πολύ για να αλλάξουν την κατάσταση. Παρ' όλα αυτά, η ομάδα της Θεσσαλονίκης παραμένει στο παιχνίδι της πρόκρισης καθώς θα έχει μια δεύτερη ευκαιρία σε μια εβδομάδα στην Τούμπα για  να κάνει την ολική ανατροπή ούτως ώστε να προκριθεί στους 16 της διοργάνωσης και να συνεχίσει το ευρωπαϊκό ταξίδι.

Ο ΠΑΟΚ άρχισε δυνατά το παιχνίδι χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει στο 18' με τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος νικήθηκε απ' τον αντίπαλο γκολκίπερ. Δύο λεπτά αργότερα (20') όμως, κόντρα στη ροή του αγώνα, η Μίντιλαντ βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα. Οι Δανοί έκλεψαν και άλλαξαν γρήγορα πάσες βγάζοντας μια μπαλιά-τρύπα στην πλάτη της άμυνας του Δικεφάλου, όπου βρέθηκε μόνος αμαρκάριστος ο Άντερσον, ο οποίος πλάσαρε εύστοχα για το 1-0. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να ισοφαρίσει κι είχε στο 43' μια καλή στιγμή με τον Τσιγγάρα, ο οποίος όμως ήταν άστοχος.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ομάδα του Λουτσέσκου πήρε τα ηνία στο παιχνίδι, προσπάθησε να γίνει απειλητική αλλά δεν τα κατάφερε καθώς η Μίντιλαντ μπλόκαρε κάθε δημιουργική πρωτοβουλία των παικτών του Δικεφάλου. Μάλιστα η δανέζικη ομάδα θα μπορούσε να έχει πετύχει κι ένα δεύτερο γκολ στο φινάλε του ματς καθώς στο 90' ο Τσαρλς έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Πασχαλάκη. Η πρόκριση θα κριθεί στη ρεβάνς της Τούμπας την Πέμπτη 24/2 στις 22.00.

Μίντιλαντ (Χένρικσεν): Όλαφσον, Άντερσον, Ντάλσγκααρντ, Σβιατσένκο, Ζουνίνιο, Ντιρ (60' Παουλίνιο), Ονιεντίκα, Εβάντερ (60' Μάγιερ), Ίσακσεν (70' Τσαρλς), Σίστο (82' Μαρόνι), Μπρουμάδο (70' Λιντ).

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Σίντκλεϊ (79' Ελ Καντουρί), Τσιγγάρας, Σβαμπ (69' Βιεϊρίνια), Α. Ζίβκοβιτς, Μιτρίτσα (46' Μπίσεσβαρ), Αουγκούστο (79' Φελίπε Σοάρες), Άκπομ (84' Τσόλακ).

ΠΑΟΚEuropa Conference League