Αθλητισμός|17.02.2022 23:59

Αταλάντα - Ολυμπιακός 2-1: Μπλακ άουτ στο Μπέργκαμο και ήττα με ανατροπή για τους Ερυθρόλευκους - Τα γκολ

Newsroom

Ο Ολυμπιακός υπέστη μπλακ άουτ στο Μπέργκαμο και γνώρισε μια ήττα απ' την Αταλάντα με 2-1 που τον φέρνει σε δύσκολη θέση ενόψει της ρεβάνς που θα γίνει την ερχόμενη Πέμπτη (24/2, 19.45) στο Γ.Καραϊσκάκης. Οι Πειραιώτες πέτυχαν τον αιφνιδιασμό και προηγήθηκαν στο σκορ αλλά η ομάδα του Γκασπερίνι, ανέβασε ταχύτητα, πίεσε, απείλησε κυρίως από αέρος και μέσω στατικών φάσεων, και με δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών έκανε την ολική ανατροπή και πήρε το πάνω χέρι για την πρόκριση στους 16 του Europa League. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς πάντως θα έχει την ευκαιρία να γυρίσει την εις βάρος της κατάσταση έπειτα από επτά ημέρες στο Φάληρο...

Το παιχνίδι άρχισε κάτι περισσότερο από ιδανικά για τον Ολυμπιακό καθώς στο 16' άνοιξε το σκορ κι έφερε σε θέση πίεσης και άγχους την Αταλάντα. Ο Τικίνιο κουβάλησε την μπάλα έξω απ' την περιοχή και με έναν κεραυνό από μακρινή απόσταση, έχοντας μάλιστα... γλιστρήσει λίγο προτού σουτάρει, πέτυχε ένα τρομερό γκολ για το 0-1. Μάλιστα στο 35' ο Ονιεκούρου είχε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει αλλά τη σπατάλησει καθώς σούταρε άουτ αν και αμαρκάριστος.

Η Αταλάντα άρχισε να συνέρχεται και να βγάζει αντίδραση. Στο 36' και στο 40' απείλησε με κεφαλιές του Πάσαλιτς που κατέληξαν λίγο άουτ, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου σκόραρε αλλά ο Πεσίνα ήταν οφσάιντ και το τέρμα ακυρώθηκε, στο 50' ο Βατσλίκ απέκρουσε το επικίνδυνο σουτ του Μπογκά, ενώ στο 60' ο Πάσαλιτς βρέθηκε σε θέση βολής αλλά αστόχησε από κοντά με κεφαλιά. Κι αφού τελείωσαν οι... προειδοποιητικές βολές από πλευράς Αταλάντα, ακολούθησαν τα γκολ. Στο 61', έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Τζιμσίτι πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ολυμπιακού, ενώ προτού προλάβουν να συνέλθουν οι Ερυθρόλευκοι, ο ίδιος παίκτης σκόραρε και δεύτερη φορά.

Στο 63', έπειτα και πάλι από εκτέλεση κόρνερ, ο Σισέ απομάκρυνε λανθασμένα, το ίδιο και ο Αγκιμπού και ο Αλβανός άσος με κοντινό σουτ μετέτρεψε το 0-1 σε 2-1 μέσα σε τρία λεπτά!

Αταλάντα: Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ, Τζιμσίτι, Μέλε (87' Χάτεμπουρ), Ντε Ρουν (72' Φρόιλερ), Πεσίνα (46' Κουπμάινερς), Πετσέλα, Μαλινόφσκι (65' Μιχάιλα), Πάσαλιτς, Μουριέλ (46' Μπόγκα).

Ολυμπιακός: Βατσλίκ, Σισέ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Λαλά, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά (85' Μπουχαλάκης), Αγκιμπού Καμαρά, Μασούρας (64' Μαντί Καμαρά), Ονιεκούρου (85' Ρόνι Λόπες), Τικίνιο (72' Ελ Αραμπί).

ΑταλάνταEuropa LeagueΟλυμπιακός