Αθλητισμός|17.02.2022 23:16

Εκρηκτική πρεμιέρα του Στέφανου Τσιτσιπά στη Μασσαλία!

Newsroom

Ιδανική εκκίνηση έκανε στο ATP της Μασσαλίας ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος έκαμψε την αντίσταση του Ούγκο Γκαστόν και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Open 13. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας, νούμερο 4 στον κόσμο, επικράτησε του 21χρονου Γάλλου (Νο.68) με 2-0 σετ (6-3, 7-6) σε 89 λεπτά και πέρασε στον τρίτο φετινό προημιτελικό, όπου θα αναμετρηθεί την Παρασκευή (18/2) με τον Ρώσο qualifier Ρομάν Σαφιούλιν, Νο.163, που απέκλεισε με 6-7(6), 6-4, 7-6(4) τον Τσέχο Τόμας Μάχατς.

O Τσιτσιπάς, ο οποίος είχε ξανά στο πλευρό του τον Σουηδό κόουτς Τόμας Ένκβιστ αλλά και τον πατέρα του που απουσίασε απ' το τουρνουά του Ρότερνταμ, είχε τρομερό σερβίς στο ματς πετυχαίνοντας 13 άσους, ενώ έχασε μόλις πέντε πόντους συνολικά στο σερβίς του!

Ο Έλληνας πρωταθλητής εγκωμίασε τον Ούγκο Γκαστόν και δήλωσε ικανοποιημένος με την εμφάνισή του στην πρεμιέρα του στη Μασσαλία. «Είναι ένας παίκτης που παίζει πολύ καλό τένις, ανεξάρτητα από τη βαθμολογική του θέση», δήλωσε στα ελληνικά. «Είναι ένα ταλαντούχο παιδί που προσπαθεί πολύ, έχει κάποια χαρακτηριστικά στο παιχνίδι του που δεν τα βλέπεις πολύ συχνά στο tour. Το drop shot του είναι ένα από τα καλύτερα που έχω δει. Τρέχει και κινείται πολύ καλά μέσα στο γήπεδο. Ήταν μια πρόκληση, αλλά ένιωσα ότι είχα μεγαλύτερα όπλα και αυτό με βοήθησε στο τέλος».

Και πρόσθεσε: «Είμαι ευχαριστημένος με το παιχνίδι μου, ξεκίνησα πολύ καλά, με πολλή ενέργεια, αλλά νομίζω ότι έκανε έκανε ένα πολύ καλό δεύτερο σετ. Είχα ένα θέμα με τα κορδόνια μου στο τέλος, έχει ξανασυμβεί, θα έλεγα ότι ένας από τους λόγους ήταν τα drop shots του». Εξήγησε, τέλος, γιατί επιστρέφει κάθε χρόνο στη Μασσαλία: «Έχω πολύ όμορφες αναμνήσεις και μπορώ να τις ξαναζώ. Η ατμόσφαιρα είναι πολύ όμορφη, είναι 250άρι, αλλά είναι πολύ καλύτερο από την κατηγορία στην οποία ανήκει».

ΤένιςΣτέφανος ΤσιτσιπάςATP Μασσαλία