Αθλητισμός|18.02.2022 22:27

Στέφανος Τσιτσιπάς: Απογοητευτική εμφάνιση και αποκλεισμός στη Μασσαλία απ' το νούμερο 163! Τι συνέβη με τον πατέρα του

Newsroom

Σε πολύ κακή μέρα βρέθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο οποίος ηττήθηκε με 2-0 σετ απ' το νούμερο 163 στον κόσμο, Ρομάν Σαφιούλιν και αποκλείστηκε απ' το τουρνουά της Μασσαλίας. Ο 24χρονος Ρώσος έπαιξε το τένις της... ζωής του κόντρα στον απογοητευτικό Έλληνα πρωταθλητή και πήρε την πρόκριση στον ημιτελικό με 6-4, 6-4 σε 95 λεπτά, πετυχαίνοντας τη σημαντικότερη νίκη στην καριέρα του μέχρι στιγμής!

Ο Σαφιούλιν ήταν καταπληκτικός, σε αντίθεση με τον Τσιτσιπά που βρέθηκε πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό γνωρίζοντας την ήττα για πρώτη φορά την τελευταία τριετία από παίκτη που βρίσκεται πάνω απ' το νούμερο 100! Παράλληλα έχασε και την ψυχραιμία του, φάνηκε να εκνευρίζεται ακόμη και με το τιμ του, κάτι που ώθησε τον πατέρα του Απόστολο Τσιτσιπά να αποχωρήσει απ' το box του και να βρεθεί σε άλλο σημείο της εξέδρας!

Ένα μπρέικ ήταν αρκετό για να δώσει στον Ρώσο το πρώτο σετ (το σημείωσε στο 2-2), ειδικά από τη στιγμή που ο Στέφανος έδειχνε να έχει χάσει την αυτοσυγκέντρωσή του και να ασχολείται περισσότερο με το box του. Κι ενώ θα περίμενε κανείς πιο δυναμική είσοδο του Τσιτσιπά στο δεύτερο σετ, αυτός που απειλούσε ήταν ξανά ο Σαφιούλιν. Έχασε πέντε μπρέικ πόιντ στο πρώτο service game του Στέφανου, αλλά παρά την υπερπροσπάθεια του 23χρονου Έλληνα στο επόμενο, το... μοιραίο δεν αποφεύχθηκε. Μετά από άλλες τρεις χαμένες ευκαιρίες, το μπρέικ ήρθε και ο Ρώσος μπήκε για τα καλά στον δρόμο για τη νίκη.

Δεν κινδύνεψε, μάλιστα, καθόλου μέχρι το τέλος του αγώνα και με απίστευτη ψυχραιμία σφράγισε την πρόκριση με love game όταν πήρε τις μπάλες στα χέρια του στο 5-4. Ήταν η πρώτη νίκη του σε βάρος παίκτη του Top 10! Ο Στέφανος, λοιπόν, δεν κατάφερε να κατακτήσει τον τρίτο τίτλο του στη Μασσαλία και πάει τώρα στο Ακαπούλκο (ATP 500), όπου ήδη βρίσκονται μεταξύ άλλων οι Ντανίλ Μεντβέντεφ, Σάσα Ζβέρεφ και Ράφα Ναδάλ!

Τσιτσιπάς: «Αν έπαιρνα καλύτερες αποφάσεις...»

Απογοητευμένος με την απόδοσή του στον προημιτελικό με τον Ρομάν Σαφιούλιν ήταν ο Στέφανος Τσιτσιπάς.
«Έπαιξε πολύ καλό τένις, επέστρεφε τα περισσότερα από τα σερβίς μου», είπε ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας. «Ίσως αν έπαιρνα καλύτερες αποφάσεις από νωρίς να έμενα στον αγώνα. Μπορούσα να κάνω κάτι διαφορετικό προς το τέλος αν ήμουν πιο επιθετικός και ανέβαινα μετά το σερβίς». Και συνέχισε: «Μπορεί να μην είναι και ο καλύτερος server του κόσμου, αλλά είχε αρκετή ακρίβεια σήμερα, έβρισκε τα σημεία. Δεν ξέρω, νιώθω πως μπορώ να τα πάω καλύτερα την επόμενη φορά στην επιστροφή».

Ο Στεφ είπε, τέλος, ότι δεν είχε την ευκαιρία να «ζεσταθεί» όπως θα ήθελε για τον αγώνα. «Στο ζέσταμα μοιραζόμασταν μισό και μισό γήπεδο, δεν συνηθίζω να προπονούμαι στο μισό γήπεδο, ήταν πολύ περίεργο. Δεν υπήρχαν αρκετά γήπεδα για τις προπονήσεις και ήταν δύσκολο για μένα να νιώσω άνετα στο γήπεδο, δεν είχα τη δυνατότητα να αλλάξω πλευρές. Το παιχνίδι μου από την baseline ήταν κάπως αδύναμο σήμερα, συγκριτικά με τις άλλες μέρες. Ένιωσα λίγο απενεργοποιημένος, δεν ήμουν σε θέση να έχω αρκετή ακρίβεια και δύναμη στα χτυπήματά μου από την baseline».

Τένιςειδήσεις τώραATP ΜασσαλίαΣτέφανος ΤσιτσιπάςΑπόστολος Τσιτσιπάς