Αθλητισμός|19.02.2022 21:45

«Φονέας των γιγάντων» ο Παναιτωλικός! Νίκησε στο Αγρίνιο τον Παναθηναϊκό με ήρωα Ανέστη και μοιραίο Καρλίτος - Highlights

Newsroom

Ο Παναιτωλικός μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού στο Κύπελλο Ελλάδας και επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα, επικράτησε και του Παναθηναϊκού στο Αγρίνιο. Η εξαιρετική ομάδα του πρώην «πράσινου» κόουτς, Γιάννη Αναστασίου, νίκησε 1-0 το Τριφύλλι που πληγώθηκε για πολλοστή φορά μακριά απ' την έδρα του μολονότι ήταν ανώτερο και που ακόμη νιώθει την απειλή της μη συμμετοχής στα πλέι οφ καθώς δεν έχει κλειδώσει την παρουσία του στην εξάδα. Οι Πράσινοι πάντως είναι άξιοι της μοίρας τους καθώς είχαν την ευκαιρία να επιστρέψουν στο ματς με εκτέλεση πέναλτι αλλά ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, Καρλίτος, νικήθηκε απ' τον ήρωα της βραδιάς, Γιάννη Ανέστη.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος αλλά γκολ δεν βρήκε. Δημιούργησε 2-3 καλές φάσεις με Αϊτόρ και Καρλίτος αλλά ο Ανέστης ήταν αποτελεσματικός κρατώντας το μηδέν για τον Παναιτωλικό, ενώ οι Πράσινοι είχαν κι ένα ακυρωθέν γκολ του Σάρλια.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για τον Παναιτωλικό καθώς στο 47' ο Μεντόσα με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους (1-0).

Στο 67' ο Παναθηναϊκός είχε μοναδική ευκαιρία για να επιστρέψει στο ματς ισοφαρίζοντας αλλά ο Ανέστης είχε διαφορετική άποψη αποκρούοντας την εκτέλεση πέναλτι του Καρλίτος (από ανατροπή του Ιωαννίδη απ' τον Κορνέλιους).

Στη συνέχεια του ματς και μολονότι οι Πράσινοι είχαν χρόνο για να προσπαθήσουν να γυρίσουν την κατάσταση, ο Παναιτωλικός διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα κρατώντας με ασφάλεια το πολύτιμο 1-0 που τον φέρνει ακόμη πιο κοντά στον στόχο της παραμονής. Αντιθέτως για τον Παναθηναϊκό δεν είναι ακόμη βέβαιο ότι θα βρίσκεται στα πλέι οφ καθώς έχει μπροστά του δύο εξαιρετικά δύσκολα ματς με ΑΕΚ στη Λεωφόρο και Ατρόμητο στο Περιστέρι...

Πάντως με το σφύριγμα της λήξης ακολούθησε μεγάλη ένταση στο γήπεδο μεταξύ παικτών των δύο ομάδων. Για αρκετά λεπτά τα νεύρα ήταν τεντωμένα και η κατάσταση εκτονώθηκε με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Μαλής, Χουχούμης, Κορνέλιους, Λάρσον, Φλόρες, Μάρτενσον (80’ Αντούνες), Μεντόσα (80’ Ντίας), Νταγκό (69’ Καρέλης), Μόρσεϊ (69’ Ντουάρτε), Βέργος (91’ Λούι).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες (83’ Κώτσιρας), Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σάρλια, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (83’ Κουρμπέλης), Γκατσίνοβιτς (62’ Ιωαννίδης), Αϊτόρ, Βιτάλ (62’ Παλάσιος), Καρλίτος (87’ Χατζηγιοβάνης).

SuperLeagueΠαναιτωλικόςΠαναθηναϊκός