Αθλητισμός|20.02.2022 21:30

Αρης - ΠΑΟΚ 0-0: Όλα μηδέν στο «Κλ. Βικελίδης» και στο +11 ο Ολυμπιακός

Newsroom

Ισόπαλο δίχως γκολ (0-0) έληξε το 120ό ντέρμπι του Άρη με τον ΠΑΟΚ για την 24η αγωνιστική της Super League. Σε ένα κλειστό παιχνίδι με λίγες φάσεις, ο Δικέφαλος, που προερχόταν κι απ' το παιχνίδι της Πέμπτης με τη Μίντιλαντ, την οποία θα υποδεχτεί στην Τούμπα σε τέσσερις μέρες, έδειξε να κυνηγά περισσότερο το τρίποντο, οι Κίτρινοι έπαιξαν κυρίως για να μην χάσουν και τελικά το clasico της Θεσσαλονίκης κόλλησε στο μηδέν, γεγονός που έστειλε τον Ολυμπιακό στο +11 απ' τον ΠΑΟΚ και πιο κοντά στον τίτλο λίγο μετά την επικράτησή του στον Βόλο.

Το παιχνίδι άρχισε με τρομερή ευκαιρία του Άρη στο 3'. Ο Καμαρά βγήκε απέναντι στον Πασχαλάκη, ο οποίος απέκρουσε με το πόδι, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Εντιαγέ πλάσαρε σε άδειο τέρμα αλλά ο Μιχαηλίδης πρόλαβε και κάλυψε απομακρύνοντας τον κίνδυνο προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή.  Ο ΠΑΟΚ απάντησε με δική του μεγάλη φάση στο 13' όταν ο Ζαμπά ανακόπηκε την τελευταία στιγμή απ' τον Γκάνεα και στη συνέχεια ο Άκπομ σούταρε άουτ από πλάγια θέση. Ο Πασχαλάκης κράτησε το μηδέν και στο 24' σε εξαιρετική επέμβαση μετά από σουτ του Ματέο Γκαρσία. Στη συνέχεια, ο ρυθμός έπεσε, το γκολ δεν ήρθε και το ημίχρονο τελείωσε στο 0-0.

Στο δεύτερο 45λεπτο ο ΠΑΟΚ φάνηκε να μπαίνει καλύτερα στο γήπεδο και στο 56' απείλησε με ωραίο σουτ του Μπίσεσβαρ που κατέληξε ελάχιστα άουτ, ενώ οι Κίτρινοι είχαν τη δική τους καλή στιγμή στο 65' με κεφαλιά του Σάσα που δεν βρήκε στόχο. Μολονότι, ο ρυθμός έγινε πιο γρήγορος με το πέρασμα του χρόνου, δεν καταγράφηκαν μεγάλες ευκαιρίες μέχρι το 81' οπότε ο Ζίβκοβιτς ανάγκασε σε δύσκολη επέμβαση τον Κουέστα, ενώ στην επαναφορά ο Τσόλακ δεν πρόλαβε να σουτάρει. Ο ΠΑΟΚ έκλεισε στην περιοχή του τον Άρη που όμως κράτησε με «νύχια και με δόντια» τον Δικέφαλο μακριά απ' το γκολ...

Άρης (Τερζής): Κουέστα, Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα, Σάσα, Ματίγια, Μαντσίνι (85' Μάνος), Γκαρσία (63' Ιτούρμπε), Εντιαγέ (63' Μπερτόλιο), Καμαρά.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Ίνγκασον, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (76' Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας (81' Κούρτιτς), Σοάρες (65' Αουγκούστο), Α. Ζίβκοβιτς, Ζαμπά (66' Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Άκπομ (75' Τσόλακ).

ειδήσεις τώραΠΑΟΚΑρηςSuperLeague