Αθλητισμός|22.02.2022 07:35

Βραδιά Champions League με ξεκάθαρα φαβορί στα πιο... αντιεμπορικά ζευγάρια των 16

Newsroom

Όση γοητεία κι αν έχει το Champions League, δεν είναι όλες οι βραδιές ίδιες. Όπως και να το κάνουμε, δεν μπορεί να συγκριθεί η τιτανομαχία της Παρί με τη Ρεάλ Μαδρίτης με το ζευγάρι Τσέλσι - Λιλ ή με το Βιγιαρεάλ - Γιουβέντους. Προφανώς και δεν γίνεται όλα τα ματς να είναι... πρόωροι τελικοί. Σε κάθε περίπτωση πάντως, μπορεί οι εν λόγω αγώνες να μην έχουν λάμψη αλλά σίγουρα παρουσιάζουν ξεχωριστό ενδιαφέρον.

Αν μη τι άλλο, αυτά τα ζευγάρια έχουν δύο ξεκάθαρα φαβορί καθώς οι πιθανότητες δεν είναι σε καμία περίπτωση υπέρ της Λιλ απέναντι στην πρωταθλήτρια Ευρώπης και γεμάτη αστέρια Τσέλσι, ούτε βεβαίως υπέρ της Βιγιαρεάλ όταν απέναντί της πρόκειται να βρει την πάντοτε υπολογίσιμη Γιουβέντους, που εκτός των άλλων διαθέτει και μια απ' τις πιο βαριές φανέλες στον πλανήτη.

Τσέλσι - Λιλ

Η Τσέλσι δεν διάγει και την καλύτερη φάση της καθώς δυσκολεύεται το τελευταίο διάστημα, όπως συνέβη και το περασμένο Σαββατοκύριακο με την επικράτηση στην έδρα της Κρίσταλ Πάλας. Θέλει να βρει και πάλι την αυτοπεποίθησή της μέσω του Champions League. «Βρισκόμαστε σε αυτό το σημείο της περιόδου που πρέπει να είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας. Η Λιλ κατέκτησε το πρωτάθλημα Γαλλίας την περασμένη σεζόν και είναι μια δύσκολη αντίπαλος. Ο Λουκάκου δυσκολεύεται κάπως με τον τρόπο παιχνιδιού μας», ανέφερε ο τεχνικός Τούχελ.

Η Λιλ έχει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στο ζευγάρωμα με την Τσέλσι. Δεν έχει άγχος και... υποχρέωση πρόκρισης. Η Τσέλσι είναι το απόλυτο φαβορί και η πρωταθλήτρια Γαλλίας που δεν έχει να χάσει τίποτα απολύτως, μπορεί να γίνει εξαιρετικά επικίνδυνη. Στο πρωτάθλημα πάντως βρίσκεται σε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα με αρκετά αρνητικά αποτελέσματα. «Η Τσέλσι είναι μια πολύ ποιοτική και ισορροπημένη ομάδα με δύναμη στις πτέρυγες και την αμυντική λειτουργία. Θα περάσουμε δύσκολες στιγμές, αλλά θα βρεθούν ευκαιρίες που θα πρέπει να εκμεταλλευθούμε», δήλωσε ο κόουτς των «Λιλουά».

Βιγιαρεάλ - Γιουβέντους

Κανείς δεν μπορεί να υποτιμήσει τη Βιγιαρεάλ του Ουνάι Έμερι, την κάτοχο του Europa League της περασμένης σεζόν. Μετά την πρόκριση στα μέσα του Δεκέμβρη στους 16 του Champions League, το Κίτρινο Υποβρύχιο βελτιώθηκε, πήρε αποτελέσματα και πλέον διεκδικεί το εισιτήριο για την πρώτη τετράδα, ενώ ψάχνει την τρίτη πρόκριση στα προημιτελικά της διοργάνωσης. «Η Γιουβέντους είναι το φαβορί, αλλά με αυτοπεποίθηση μπορούμε να τους νικήσουμε. Κάνουμε καλό Τσάμπιονς Λιγκ, αν και με τη Γιουνάιτεντ μας έλειψε αποτελεσματικότητα. Θα είναι ένα σκληρό παιχνίδι, είναι ικανοί να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του. Να είναι με την άμυνα χαμηλά ή αντίθετα να γίνουν πολύ επιθετικοί με την ίδια ενδεκάδα» είπε ο Ουνάι Εμερι.

Όσο μέτρια κι αν είναι η παρουσία της, η Γιουβέντους προκαλεί δέος σε κάθε αντίπαλο. Η αλήθεια είναι ότι η εφετινή Γιούβε δεν τρομάζει. Ωστόσο, η Γηραιά Κυρία είναι ικανή για όλα και το έδειξε στη φάση των ομίλων που τελείωσε με πέντε νίκες και  τερμάτισε πρώτη. «Στόχος μας είναι να κατακτήσουμε και το Κύπελλο Ιταλίας και το Τσάμπιονς Λιγκ. Προφανώς πολλά πράγματα στο ποδόσφαιρο κρίνονται στις λεπτομέρειες. Πρέπει αυτές να τις φέρουμε στο μέρος μας. Η πρόκριση δύσκολα θα κριθεί στο πρώτο παιχνίδι, αλλά πρέπει να κάνουμε το πρώτο βήμα. Ο Βλάχοβιτς θα κάνει το ντεμπούτο του στο Τσάμπιονς Λιγκ, αλλά δεν πρέπει να τα περιμένουμε όλα από εκείνον. Πρέπει να τον προστατεύσουμε» ανέφερε ο Μαξ Αλέγκρι.

Πρόγραμμα

22.00 Τσέλσι - Λιλ / COSMOTE SPORT 2 HD

22.00 Βιγιαρεάλ - Γιουβέντους / COSMOTE SPORT 3 HD

ΒιγιαρεάλChampions LeagueΤσέλσιΓιουβέντουςΛιλ