Αθλητισμός|23.02.2022 10:43

Στέφανος Τσιτσιπάς: Έκανε τα εύκολα δύσκολα αλλά πέρασε στους 16 του Ακαπούλκο - Έφτασε 200 νίκες καριέρας!

Newsroom

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αν και θεωρητικά είχε βατό δρόμο, έκανε τα εύκολα δύσκολα. Τελικά όμως ξεπέρασε το εμπόδιο του Λάσλο Τζέρε με 2-1 σετ και πήρε την πρόκριση στη φάση των «16» του τουρνουά Abierto Mexicano στο Ακαπούλκο. Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας χρειάστηκε 2 ώρες και 13 λεπτά για να κάμψει την αντίσταση του 26χρονου Σέρβου (Νο.51) με 7-6(7), 7-6(4) και πλέον περιμένει στον επόμενο γύρο τον νικητή του αγώνα ανάμεσα στον Λορέντζο Σονέγκο και τον Τζέι Τζέι Γουλφ. Αυτή ήταν η 200ή νίκη στην καριέρα του!

Δύο σετ στο τάι μπρέικ ο Τσιτσιπάς

Βρέθηκε πάντως μακριά από τον καλό του εαυτό ο 23χρονος τενίστας, έδωσε... δικαιώματα στον αντίπαλό του, όμως έδειξε την κλάση του στα δύο τάι μπρέικ και συνεχίζει την πορεία προς τον πρώτο του τίτλο σε τουρνουά της σειράς ATP 500. Είχε δύσκολες στιγμές στο παιχνίδι του, ειδικά στο πρώτο σετ, όπου ο Σέρβος πέτυχε πρώτος το μπρέικ και είχε τις μπάλες στα χέρια του στο 5-4. Ο Στεφ, ωστόσο, άφησε πίσω το παθητικό παιχνίδι σε αυτό το σημείο, έσβησε ένα σετ πόιντ και τελικά το σετ πήγε σε τάι μπρέικ. Παρότι Τσιτσιπάς έμεινε πίσω με 0-3, ο Τσιτσιπάς έφερε τα πάνω κάτω όταν έγινε πιο επιθετικός και βρέθηκε με δύο σετ πόιντ στο 6-4. Ο Τζέρε κατάφερε να τα σβήσει και να περάσει μπροστά με 6-7, όμως ο Στεφ πήρε τελικά το σετ με τρεις σερί πόντους.

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τον Τσιτσιπά, καθώς μπήκε με... αέρα στο ματς και μετά από αρκετή προσπάθεια σημείωσε το μπρέικ στο πρώτο γκέιμ. Χωρίς να πιεστεί ιδιαίτερα, αφού φάνηκε να έχει χάσει την πίστη του ο Τζέρε, ο Έλληνας τενίστας είχε την ευκαιρία να σερβίρει για τη νίκη στο 5-4. Σχεδόν από το... πουθενά, ωστόσο, ο Τζέρε «ζωντάνεψε» με μπρέικ και όλα τελικά κρίθηκαν στο τάι μπρέικ. Αυτή τη φορά, πάντως, ο Στεφ ήταν πιο αποφασιστικός και πήρε γρήγορα κεφάλι με 3-1. Με νέο μίνι μπρέικ άνοιξε τη διαφορά στο 6-2 και παρόλο που έχασε τα δύο πρώτα ματς πόιντ, δεν... πέταξε άλλη ευκαιρία και έκλεισε τελικά το ματς.

Ο Τσιτσιπάς είχε 19 winners έναντι 27 του αντιπάλου του, αλλά η μεγάλη διαφορά ήταν στα αβίαστα λάθη: ο Τσιτσιπάς είχε 16 και ο Τζέρε 32. Πολύ καλύτερος ήταν και πίσω από το δεύτερο σερβίς ο Στέφανος, αφού αυτός πήρε το 72% των πόντων, ενώ ο Σέρβος μόνο το 41%. Ο δρόμος είναι ανοιχτός μέχρι και τον τελικό για τον Νο.4 τενίστα στον κόσμο μετά και την αποβολή του Σάσα Ζβέρεφ από το τουρνουά που τον είχε νικήσει στον περσινό τελικό της διοργάνωσης.

ATP ΑκαπούλκοΣτέφανος ΤσιτσιπάςΤένις