Αθλητισμός|23.02.2022 23:54

Premier League: Ανίκητη και... εξάσφαιρη η Λίβερπουλ βρέθηκε στο -3 απ' τη Μάντσεστερ Σίτι

Newsroom

Τα κατάφερε η Λίβερπουλ κι έφερε τη διαφορά στο -3 από τη Μάντσεστερ Σίτι! Μολονότι οι Πολίτες βρίσκονταν στο +14 από τους Κόκκινους (είχαν δυο ματς λιγότερα) στα μέσα του Ιανουαρίου, έναν μήνα αργότερα η εξαιρετικά φορμαρισμένη ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ έχει πλησιάσει σε απόσταση αναπνοής και ουσιαστικά η Premier League αρχίζει σχεδόν απ' το μηδέν. Βαθμολογία: Σίτι 63, Λίβερπουλ 60, Τσέλσι 50.

Η Λίβερπουλ έβγαλε με άνεση την τελευταία εκκρεμότητα που είχε ως προς τα εξ αναβολής παιχνίδια της, επικρατώντας με το επιβλητικό 6-0 της Λιντς στο Άνφιλντ και έφερε τη διαφορά σε απόσταση μιας νίκης απ' τη μεγάλη της αντίπαλο την τελευταία τριετία και περυσινή πρωταθλήτρια. Πανηγύρισε την ένατη σερί νίκη της σε όλες τις διοργανώσεις (είναι αήττητη επί 12 αγώνες) έχοντας γνωρίσει την τελευταία ήττα απ' τη Λέστερ στο πρωτάθλημα (1-0) στις 28 Δεκεμβρίου.

Τα δύο πολυβόλα της Λίβερπουλ, ο Μοχάμεντ Σαλάχ κι ο Σαντιό Μανέ πέτυχαν από δύο γκολ, ενώ οι δύο στόπερ της ομάδας Ζοέλ Ματίπ και Βίρτζιλ Φαν Ντάικ πρόσθεσαν τα ονόματά τους στους σκόρερ διαμορφώνοντας το εντυπωσιακό 6-0.

Προηγουμένως, η Τότεναμ επιβεβαίωσε τις αυτοκαταστροφικές τάσεις που έχει καθώς μετά τη σπουδαία επικράτηση στην έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, ηττήθηκε εκτός έδρας (1-0) απ' την Μπέρνλι που μέχρι πρότινος έμοιαζε καταδικασμένη αλλά με δύο σερί νίκες βελτίωσε τη θέση και ελπίζει σε αποφυγή του υποβιβασμού.

Στο άλλο ματς της ημέρας, η Κρίσταλ Πάλας έκανε επιβλητικό πέρασμα απ' την έδρα της Γουότφορντ επικρατώντας μ 1-4.

Premier LeagueΜπέρνλιΤότεναμΜάντσεστερ ΣίτιΓουότφορντΛίβερπουλΚρίσταλ ΠάλαςΛιντς