Αθλητισμός|24.02.2022 17:14

Ποινές με ανασταλτικό χαρακτήρα στον Σαββίδη - «Απόφαση που δεν έχει νομικό, αλλά κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα»

Newsroom

Με 25 μήνες φυλάκιση, ποινή που έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και τρία χρόνια απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο (χωρίς άμεση ισχύ) τιμωρήθηκε ο Ιβάν Σαββίδης για τον προ τετραετίας αγώνα ΠΑΟΚ - ΑΕΚ στην Τούμπα. Οι ποινές που επιβλήθηκαν έχουν πλήρως ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την απόφαση του Εφετείου στο οποίο προσφεύγει άμεσα ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θεωρώντας δεδομένο από την υπεράσπιση του την τελική αθώωση του σε δεύτερο βαθμό. Ο Σαββίδης τιμωρήθηκε για παράνομη είσοδο στο γήπεδο, δηλαδή χωρίς να κάνει χρήση του όπλου που κρίθηκε ότι κατείχε, αλλά λόγω του αντικειμένου.

Επίσης, με ποινή φυλάκισης 10 μηνών καταδικάστηκε ο Λούμπος Μιχέλ, πρώην τεχνικός διευθυντής της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ. Αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου και στους δύο κατηγορουμένους ενώ οι ποινές απεστάλησαν επί τριετία. Όλες οι ποινές που επιβλήθηκαν δεν έχουν ισχύ μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεση και στο Εφετείο. Τέλος, οι έξι σωματοφύλακες που ήταν μαζί με τον Ιβάν Σαββίδη αθωώθηκαν.

Η πλευρά του Ιβάν Σαββίδη εφεσιβάλλει την απόφαση της δίκης, επισημαίνοντας ξεκάθαρα πως: «Διαφωνούμε πλήρως, πρόκειται για απόφαση που δεν έχει νομικό, αλλά κοινωνικοπολιτικό χαρακτήρα. Θα καταθέσουμε άμεσα έφεση».

ΠΑΟΚΙβάν Σαββίδης