Αθλητισμός|25.02.2022 00:25

Μπαρτσελόνα απ' τα παλιά διέλυσε τη Νάπολι εκτός έδρας! Πέρασαν Ρέιντζερς και Μπέτις

Newsroom

Με μια πειστική εμφάνιση που θύμισε Μπαρτσελόνα απ' τα παλιά, η ομάδα του Τσάβι πέρασε με 2-4 από το Diego Maradona σε βάρος της Νάπολι και πήρε το εισιτήριο για τους 16 του Europa League.

Η ανοδική πορεία των Blaugrana συνεχίζεται. Αφού πάτησε στην τέταρτη θέση της La Liga, έφτασε και στην πρόκριση στους 16 της δεύτερης της τάξει διοργάνωσης μετά τη μεγάλη εκτός έδρας νίκη κόντρα στην Νάπολι. Οι Blaugrana μετά το 1-1 στο Camp Nou, πήραν προβάδισμα από νωρίς στον ιταλικό νότο και με 2-4 πήραν το πολυπόθητο εισιτήριο για την επόμενη φάση.

Στο 8’, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ της Νάπολι, ο Αντάμα Τραορέ κουβάλησε την μπάλα και έβγαλε μόνο του τον Τζόρντι Αλμπα που έκανε το 0-1 και στο 13’ με καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ στο παραθυράκι εκτός περιοχής, ο Φρένκι Ντε Γιονγκ έγραψε το 0-2. Στο 23’. Ινσίνιε μείωσε σε 1-2 με πέναλτι για τους Partenopei, όμως στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους ο Πικέ με το αριστερό έδωσε ξανά προβάδισμα δύο τερμάτων στους Καταλανούς (1-3).

Στην επανάληψη, οι Blaugrana έδωσαν χαρακτήρα party στη μεγάλη πρόκριση, καθώς στο 59’ ο Αντάμα Τραορέ έδωσε τη δεύτερη ασίστ του στον αγώνα. Ο Ισπανός βγήκε από δεξιά και έδωσε στον Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος με καταπληκτικό πλασέ με-τη-μία βρήκε το παραθυράκι ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ σε 1-4. Το τελικό 2-4 διαμόρφωσε μειώνοντας για την Νάπολι στο 87' ο Πολιτάνο.

Στα άλλα ματς των playoffs του Europa League, η Ρέιντζερς ολοκλήρωσε το «μπαμ» αποκλείοντας την Ντόρτμουντ. Μετά τη νίκη με 2-4 στην Γερμανία, οι Σκωτσέζοι πήραν 2-2 στην έδρα τους, με ακόμα δύο γκολ του Ταβερνιέ, και έκαναν check-in για τους «16». Μπέλιγχαμ και Μάλεν, είχαν βάλει προσωρινά μπροστά στο σκορ την BvB.

Πρόκριση και για την Ρεάλ Μπέτις, η οποία μετά τη νίκη με 2-3 στο πρώτο σκέλος κόντρα στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, κράτησε το ματς στην Ανδαλουσία στο 0-0 και πήγε και εκείνη στη επόμενη φάση.

Αντιθέτως, το όνειρο της Σέριφ Τίρασπολ ολοκληρώθηκε στα Κύπελλα Ευρώπης καθώς η Μπράγκα, που επικράτησε 2-0 κι έστειλε το ματς στην παράταση και στα πέναλτι, εκεί ήταν καλύτερη και με σκορ 3-2 και παρά τις δύο αποκρούσεις του Αθανασιάδη, πέρασε στην επόμενη φάση.

Αποτελέσματα

Νάπολι (Ιταλία)- Μπαρτσελόνα (Ισπανία) 2-4

(23΄πεν. Ινσίνιε, 87΄ Πολιτάνο - 9΄ Ζόρντι Άλμπα, 13΄ Φρ. Ντε Γιονγκ, 45΄ Πικέ, 59΄ Ομπαμεγιάνγκ)

Πρώτος αγώνας 1-1. Προκρίθηκε η Μπαρτσελόνα με συνολικό σκορ 5-2

Ρέιντζερς (Σκωτία)-Ντόρτμουντ (Γερμανία) 2-2

(22΄πεν., 57΄ Ταβέρνιερ - 31΄ Μπέλιγχαμ, 42΄ Μάλεν)

Πρώτος αγώνας 4-2. Προκρίθηκε η Ρέιντζερς με συνολικό σκορ 6-4

Μπέτις (Ισπανία)-Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης (Ρωσία) 0-0

Πρώτος αγώνας 3-2. Προκρίθηκε η Μπέτις με συνολικό σκορ 3-2

Μπράγκα (Πορτογαλία)-Σερίφ Τιρασπόλ (Μολδαβία) 2-0 κ.α., παρ., 3-2 πέν

(36΄ Μεντέιρος, 43΄ Ρικάρντο Όρτα)

Πρώτος αγώνας 0-2. Συνολικό σκορ 2-2. Στα πέναλτι 3-2 η Μπράγκα.

Europa Conference League

Στα βραδινά ματς του Europa Conference League, η Σλάβια Πράγας και η Φίτεσε, ήταν οι δύο ομάδες που πανηγύρισαν τις προκρίσεις τους στους 16. Η Φίτεσε πέτυχε δύο γρήγορα γκολ στο πρώτο 20λεπτο, ανέτρεψε το σε βάρος της σκορ απ' την ήττα της με 2-1 απ' την Ραπίντ Βιέννης στον πρώτο αγώνα και μολονότι της ακυρώθηκε άλλο ένα τέρμα του Γκρμπιτς στο 78' , διαχειρίστηκε πολύ καλά το προβάδισμά της με το άνετο 2-0, έγινε η τέταρτη ολλανδική ομάδα που έκλεισε «εισιτήριο» για τους «16».

Την ίδια ώρα η Σλάβια Πράγας ήταν ξανά κυριαρχική απέναντι στη Φενερμπαχτσέ και ντουμπλάροντας τις νίκες της (επικράτησε πάλι με 3-2), προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση. Ο Δημήτρης Πέλκας ξεκίνησε βασικός με τη φανέλα της Φενέρ, αντίκρισε την κίτρινη κάρτα στο 42' κι αντικαταστάθηκε απ' τον Γκιουλέρ στο 57'.

ΜπαρτσελόναEuropa LeagueΝάπολιEuropa Conference League