Αθλητισμός|26.02.2022 19:47

Πέρασε απ' την Τρίπολη ο Άρης του Μπούργος κι έκανε άλμα εξάδας!

Newsroom

Μια σπουδαία νίκη πέτυχε ο Άρης εις βάρος του Αστέρας Τρίπολης στην προσπάθεια των Κιτρίνων για να προλάβουν το... τρένο των πλέι οφ της Super League. Η ομάδα του Χερμάν Μπούργος επικράτησε 2-0 στην Τρίπολη κι έκανε άλμα καθώς ανέβηκε στην πέμπτη θέση της βαθμολογίας προσπερνώντας τον Αστέρα, που έχει ένα ματς λιγότερο. (Βαθμολογία: Παναθηναϊκός 36, Άρης 35, Αστέρας 35, ΟΦΗ 34, ΠΑΣ Γιάννινα 31). 

Ο Άρης επικράτησε χάρη στα γκολ των Αμπουμπακάρ Καμαρά (41’) και Λούκας Σάσα (90’+7’), όμως οι Αρκάδες του Μίλαν Ράσταβατς ήταν καλύτεροι στο δεύτερο ημίχρονο, είχαν ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν, μεταξύ αυτών δοκάρι σε προσπάθεια του Ριέρα, ωστόσο γνώρισαν την τρίτη ήττα στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους.

Ο Άρης κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 41ο λεπτό. Ο Σονί έχασε στη μεσαία γραμμή, ο Ιτούρμπε τροφοδότησε τον Καμαρά που προχώρησε και σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει στον Πίτσου Ατιένθα και να καταλήγει στα δίχτυα του Παπαδόπουλου για το 0-1. Υπό βροχή διεξήχθη το δεύτερο ημίχρονο, κάτι που έκανε πιο δυνατό το ματς, ευνοώντας τους γηπεδούχους. Το σουτ του Σίτο στο 49’ μπλόκαρε σταθερά ο Κουέστα ενώ επτά λεπτά αργότερα το δεξί δοκάρι έσωσε τον Ισπανό τερματοφύλακα του Άρη στο πλασέ του αφύλακτου Ριέρα. Τρίτη καλή στιγμή για τους Αρκάδες ήταν αυτή με τον Κρεσπί που, αφού πήρε την κεφαλιά-πάσα από τον Χερόνιμο Μπαράλες, αστόχησε από πλεονεκτική θέση στο 64’. Ο Αργεντινός φορ δεν μπόρεσε, με προβολή, να εκμεταλλευτεί την παράλληλη πάσα του Σίτο στο 76’ και, αφού δεν ήρθε η ισοφάριση, οι Θεσσαλονικείς πέτυχαν και δεύτερο γκολ. Ο Σάσα έσπασε το τεχνητό οφσάιντ, πέρασε και τον Παπαδόπουλο και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Αστέρας Τρίπολης (Ράσταβατς): Παπαδόπουλος, Κάστανο, Ατιένζα (90’+1’ Μπενίτο), Καρμόνα, Άλβαρες, Βαλιέντε (76’ Ιγκλέσιας), Μουνάφο, Σίτο (76’ Τιλίκα), Ριέρα (59’ Κρεσπί), Σονί (59’ Καπίγια), Μπαράλες.

Άρης (Μπούργος): Κουέστα, Σούντγκρεν, Γκάνεα, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σάσα, Εντιαγέ (59’ Μπερτόλιο, 67’ Ματέο), Μαντσίνι, Ιτούρμπε (59’ Γκάμα), Ματίγια (68’ Ντουκουρέ), Καμαρά (82’ Μπεναλουάν).

SuperLeagueΑρηςΑστέρας Τρίπολης