Αθλητισμός|27.02.2022 17:18

Πόλεμος στην Ουκρανία: Αποχώρησαν τέσσερις παίκτες απ' την ΤΣΣΚΑ Μόσχας - Η ανακοίνωση της ομάδας για Σενγκέλια, Γκριγκόνις, Λούντμπεργκ, Βόιγκτμαν

Newsroom

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει επιπτώσεις και σε αθλητικό επίπεδο καθώς ήδη αποχώρησαν από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας οι Τόρνικε Σενγκέλια, Ίφε Λούντμπεργκ, Μάριους Γκριγκόνις και Γιόχαν Βόιγκτμαν. H διοίκηση της ρωσικής ομάδας ανακοίνωσε ότι οι τέσσερις παίκτες έφυγαν από την ομάδα για προσωπικούς λόγους.

Ήδη ο Σενγκέλια βρίσκεται στην Ισπανία με την οικογένειά του, ενώ το μέλλον του στην ΤΣΣΚΑ είναι αβέβαιο, ενώ και ο Λούντμπεργκ αναχώρησε άμεσα με την οικογένειά του για την Κοπεγχάγη. Πάντως, η ρωσική ομάδα μολονότι σημειώνει ότι οι αποφάσεις των παικτών παραβιάζουν τα συμβόλαιά τους, τονίζει ότι δείχνει κατανόηση.

Δείτε λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις στο live blog του ethnos.gr

Η ανακοίνωση της ΤΣΣΚΑ Μόσχας

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΤΣΣΚΑ: «Για προσωπικούς λόγους, σχετιζόμενους με την τρέχουσα κατάσταση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία, όπως επίσης και για τις πιθανές συνέπειες, ο Τόρνικε Σενγκέλια και ο Ίφε Λούντμπεργκ έφυγαν από τη βάση της ΤΣΣΚΑ. Στο κοντινό μέλλον, ο Μάριους Γκριγκόνις και ο Γιοχάνες Βόιγκτμαν θα επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Οι κινήσεις των παικτών αποτελούν παραβίαση των όρων που υπάρχουν στα συμβόλαιά τους και τους κανονισμούς, αλλά το κλαμπ διαχειρίζεται την προσωπική κατάσταση του καθενός με κατανόηση. Η κατάσταση των συμφωνιών κάθε παίκτη θα επιλυθεί όταν η πολιτική και η αθλητική κατάσταση στην Ευρώπη επιστρέψει σε κανονικές συνθήκες».

Και καταλήγει αναφέροντας ότι «όλοι οι υπόλοιποι παίκτες και προπονητές της ΤΣΣΚΑ συνεχίζουν την προετοιμασία για τα επόμενα ματς, σύμφωνα με το συνηθισμένο πρόγραμμα. Η ομάδα παρακολουθεί την εξέλιξη της κατάστασης, επικεντρώνεται στις αποφάσεις των κυβερνητικών οργανισμών και των τουρνουά, στα οποία συμμετέχει η ομάδα».

ΤΣΣΚΑ ΜόσχαςπόλεμοςEuroleagueΟυκρανίαΤόκο Σενγκέλια