Αθλητισμός|27.02.2022 19:38

Γκέλαρε ο ΠΑΟΚ με Ιωνικό - Η Τούμπα χειροκρότησε τον βουρκωμένο Τσιγκρίνσι που πανηγύρισε με την ουκρανική σημαία

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Intime
Intime
Intime
Intime
Intime
Intime

Ο ΠΑΟΚ πλήρωσε το τίμημα της Ευρώπης καθώς τρεις ημέρες μετά την ιστορική πρόκριση επί της Μίντιλαντ στους 16 του Europa Conference League γκέλαρε απέναντι στον εξαιρετικό Ιωνικό. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε ευρύ ροτέισον για να φρεσκάρει την ομάδα του ενόψει και του επερχόμενου εξ αναβολής αγώνα με την ΑΕΚ και η φορμαρισμένη ομάδα της Νίκαιας βρήκε την ευκαιρία και απέσπασε ισοπαλία (1-1). Το highlight της αναμέτρησης ωστόσο ήταν η στιγμή που οι παίκτες του Ιωνικού σήκωσαν την ουκρανική σημαία και η Τούμπα καταχειροκρότησε τον συγκινημένο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι...

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και μόλις στο 1' απείλησε με τριπλή προσπάθεια. Ωστόσο, αρχικά το σουτ του Τσόλακ κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια τα σουτ του Μπίσεσβαρ και του Μιτρίτσα δεν βρήκαν δίχτυα. Ο Ιωνικός απάντησε με διπλή ευκαιρία στο 11' με τον Μάντζης και στο 14' με τον Καμπράλ αλλά ο Πασχαλάκης ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικός. Στο 31' ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σβαμπ (1-0) έπειτα από καθαρή ανατροπή του Μουργκ εντός περιοχής. Ο γκολκίπερ του Δικεφάλου κράτησε το μηδέν στην άμυνα και στο 39' σε απειλητική προσπάθεια του Μύγα.

Καθολικό χειροκρότημα σε Τσιγκρίνσκι

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ιωνικός βρήκε τον δρόμο προς τα δίχτυα στο 58' με τον Τουράμ. Ο Καμπράλ κινήθηκε απ' τα αριστερά και πάσαρε προς τον Βραζιλιάνο στράικερ, ο οποίος εκτέλεσε με δυνατό σουτ για το 1-1. Ακολούθησαν τρομερές σκηνές καθώς ο σκόρερ έτρεξε προς τον πάγκο του Ιωνικού με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του. Εκεί ύψωσαν μια ουκρανική σημαία θέλοντας να τιμήσουν την Ουκρανία και τον συμπαίκτη τους Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι.

Ο Ουκρανός αμυντικός πήρε στα χέρια του τη σημαία της πατρίδας του και την σήκωσε ψηλά, λαμβάνοντας ένα πολύ θερμό χειροκρότημα απ' τους φίλους του ΠΑΟΚ, οι οποίοι μολονότι η ομάδα τους δέχθηκε ένα γκολ, έσπευσαν να χειροκροτήσουν τον Τσιγκρίνσκι και την κίνηση που έκαναν οι άνθρωποι του Ιωνικού. Μάλιστα, ο Τσιγκρίνσκι δεν έκρυψε την συγκίνησή, βούρκωσε και με τη σειρά του υποκλίθηκε στο κοινό της Τούμπας ευχαριστώντας για τη συμπαράσταση...

Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να σκοράρει το νικητήριο γκολ, ο Ιωνικός είχε μια μεγάλη φάση αλλά ο Πασχαλάκης νίκησε στο τετ α τετ τον Τουράμ και το 1-1 παρέμεινε μέχρι τέλους στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (76' Βιεϊρίνια), Σοάρες (62' Τσιγγάρας), Σβαμπ, Ζαμπά (82' Κούτσιας), Μιτρίτσα, Μπίσεσβαρ (62' Ελ Καντουρί), Τσόλακ.

Ιωνικός (Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Μύγας, Σάντσες (46' Πλατέλλας), Τσιγκρίνσκι, Λένις, Ρομαό, Καμπράλ (87' Βαλέντε), Ντάλσιο, Άοσμαν (90' Βαφέας), Μάντζης (46' Τουράμ).

ΟυκρανίαΙωνικός ΝικαίαςΝτμίτρο ΤσιγκρίνσκιSuperLeagueΠΑΟΚ