Αθλητισμός|27.02.2022 22:30

Θρίαμβος της Λίβερπουλ επί της Τσέλσι με 11-10 στα πέναλτι! Σήκωσε το Λιγκ Καπ με μοιραίο εκτελεστή τον Κέπα

Newsroom

Επειτα από πολλές χαμένες ευκαιρίες και ακυρωμένα γκολ σε 120 λεπτά κανονικής διάρκειας και παράτασης δίχως σκορ (0-0), η Λίβερπουλ νίκησε 11-10 την Τσέλσι στα πέναλτι και κατέκτησε το ένατο Λιγκ Καπ στην ιστορία της. Είναι πλέον η ομάδα με τα περισσότερα τρόπαια στο Νησί καθώς άφησε πίσω της τη Μάντσεστερ Σίτι.

Ο Τόμας Τούχελ έβαλε τον... πεναλτάκια Κέπα στο 119’ για να πάρει την κούπα στα πέναλτι, όμως ο Βάσκος keeper αποδείχθηκε μοιραίος στην ψυχοφθόρο διαδικασία για την Τσέλσι καθώς ούτε έπιασε πέναλτι ενώ ήταν εξαιρετικά άστοχος στη δική του εκτέλεση! Ετσι, η αλάνθαστη από τα 11 βήματα, Λίβερπουλ, ευστόχησε και στα 11 χτυπήματα και κατέκτησε το πρώτο της Λιγκ Καπ από το 2012. Ένας ακόμη τίτλος κατέληξε στο Μερσεσάιντ επί των ημερών του Γιούργκεν Κλοπ!

Συναρπαστικός τελικός

Με τεράστια φάση για την Τσέλσι ξεκίνησε το ματς, καθώς στο 5’ ο Αθπιλικουέτα βρήκε τον Πούλισικ αλλά ο Αμερικανός φάτσα με το γκολ, νικήθηκε από τον Κέλεχερ. Στη συνέχεια ο αγώνας ήταν ισορροπημένος και στο φινάλε οι δύο ομάδες είχαν από μία τεράστια ευκαιρία. Στο 30’ αυτή της Λίβερπουλ ήταν διπλή, όταν ο Ναμπί Κεϊτά έκανε το δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, ο Μεντί απέκρουσε, η μπάλα βρέθηκε στα πόδια του Μανέ που εκτέλεσε από κοντά αλλά ο Σενεγαλέζος keeper είχε προλάβει να σηκωθεί και έβαλε απίστευτο stop στον συμπατριώτη του. Στο 45’ ήταν η σειρά του Μάουντ να χάσει το άχαστο καθώς ολομόναχος με βολέ δεν βρήκε στόχο.

Δυστυχώς για τον Μάουντ, το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως ακριβώς τελείωσε το πρώτο. Με δική του αδιανόητη χαμένη ευκαιρία. Ο Χάβερτς τον βρήκε υπέροχα στην κίνηση και τον έβγαλε μόνο του με τον Κέλεχερ, όμως το πλασέ του Αγγλου πήγε στο κάθετο δοκάρι (49’). Στο 60’ ο Νταμπί Κεϊτά προσπάθησε να κόψει τα… νιάτα του Τσαλομπάχ αλλά παρέμεινε στο γήπεδο και στο 64’ ο Σαλάχ έχασε τρομερή ευκαιρία καθώς στο τετ-α-τετ με τον Μεντί το σκάψιμό του ήταν κακό. Στο 68’ οι Reds πανηγύρισαν έξαλλα καθώς ήταν σίγουροι ότι άνοιξαν το σκορ, όμως το γκολ του Μάτιπ με κοντινή κεφαλιά ακυρώθηκε επειδή ο Φαν Ντάικ ήταν εκτεθειμένος και απασχολούσε αμυντικό.

Οι φάσεις δεν έλειψαν ούτε το τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Στο 75’ ο Λουίς Ντίας έφυγε στο ξέφωτο για την Λίβερπουλ αλλά νικήθηκε από τον εξαιρετικό, Μεντί, ενώ στο 91’ με κεφαλιά ο Φαν Ντάικ λίγο ήθελε για να πάρει την εκδίκησή του, όμως ο keeper των Μπλε ήταν ξανά εκεί, για να πάει το ματς στην παράταση. Στο έξτρα 30λεπτο φάνηκαν οι Βέρνερ - Λουκάκου, που είχαν περάσει στο ματς ως αλλαγή, όμως το πλασέ του Γερμανού πέρασε έξω και το γκολ που πέτυχε ο Βέλγος, ακυρώθηκε μέσω VAR σε μια φάση που σηκώνει τεράστια συζήτηση. Τίποτα δεν άλλαξε στο επόμενο διάστημα και στο 119’ ο Τούχελ έβαλε τον Κέπα στη θέση του Μεντί για την ψυχοθφόρο διαδικασία…

ΤΑ ΠΕΝΑΛΤΙ

Μίλνερ. Γκολ. 1-0 η Λίβερπουλ
Μάρκος Αλόνσο. Γκολ. 1-1 η Τσέλσι
Φαμπίνιο. Γκολ. 2-1 η Λίβερπουλ
Λουκάκου. Γκολ. 2-2 η Τσέλσι
Φαν Ντάικ. Γκολ. 3-2 η Λίβερπουλ
Χάβερτς. Γκολ. 3-3 η Τσέλσι
Αλεξάντερ-Αρνολντ. Γκολ. 4-3 η Λίβερπουλ
Ρις Τζέιμς. Γκολ. 4-4 η Τσέλσι
Σαλάχ. Γκολ. 5-4 η Λίβερπουλ
Ζορζίνιο. Γκολ. 5-5 η Τσέλσι
Ντιόγκο Ζότα. Γκολ. 6-5 η Λίβερπουλ
Ρούντιγκερ. Γκολ. 6-6 η Τσέλσι
Οριγκί. Γκολ. 7-6 η Λίβερπουλ
Καντέ. Γκολ. 7-7 η Τσέλσι
Ρόμπερτσον. Γκολ. 8-7 η Λίβερπουλ
Βέρνερ. Γκολ. 8-8 η Τσέλσι
Ελιοτ. Γκολ. 9-8 η Λίβερπουλ
Τιάγκο Σίλβα. Γκολ. 9-9 η Τσέλσι
Κονατέ. Γκολ. 10-9 η Λίβερπουλ
Τσαλόμπα. Γκολ. 10-10 η Τσέλσι
Κέλεχερ. Γκολ. 11-10 η Λίβερπουλ
Κέπα. Αουτ. Ο τίτλος στη Λίβερπουλ…

ΛίβερπουλΤσέλσιΛιγκ Καπ Αγγλίας