Αθλητισμός|27.02.2022 21:37

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός διέλυσε την ΑΕΚ στο ντέρμπι της Λεωφόρου - Τα γκολ

Newsroom

Ο Παναθηναϊκός διέλυσε την ΑΕΚ στο ντέρμπι της Λεωφόρου, επικράτησε 3-0 και αγκάλιασε την παρουσία του στα πλέι οφ της Super League. Οι Πράσινοι με ένα εκρηκτικό ημίωρο, πέτυχαν τρία γκολ, έβαλαν από νωρίς τις βάσεις για τον θρίαμβο και θα μπορούσαν να έχουν πετύχει μια ιστορική επικράτηση με ένα πιο ευρύ σκορ, αν δεν ήταν αναποτελεσματικοί στις πολλές ευκαιρίες που δημιούργησαν. Ήταν η πρώτη εφετινή νίκη του Παναθηναϊκού σε ντέρμπι. Κι η ΑΕΚ πάντως θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη στο παιχνίδι αν σκόραρε σε ένα απ' τα δύο δοκάρια που είχε στο 2-0.

Η ΑΕΚ απείλησε με τον Βράνιες στο 5' αλλά ο Παναθηναϊκός με ένα διπλό χτύπημα σε δύο λεπτά  έφτασε γρήγορα στο 2-0. Αρχικά, στο 16', ο Αϊτόρ ευστόχησε σε εκτέλεση πέναλτι που κέρδισε ο Αλεξανδρόπουλος σε μαρκάρισμα του Ρότα. 

Και οι πανηγυρισμοί έγιναν... διαρκείας στις εξέδρες καθώς στο 18' οι Πράσινοι βρήκαν και δεύτερο γκολ έπειτα από τρομερή ατομική ενέργεια του Παλάσιος που διέσχισε το μισό γήπεδο και εκτέλεσε μέσα απ' την περιοχή για το 2-0.

Η ΑΕΚ στάθηκε αρκετά άτυχη στη συνέχεια καθώς είχε δύο δοκάρια στο 25' και το 26' με τον Ανσαριφάρντ και τον Τσούμπερ, αντιστοίχως.

Αντιθέτως, ο Παναθηναϊκός σκόραρε και τρίτη φορά στο 30' οπότε ο Ιωαννίδης εκτέλεσε ιδανικά μετά από σέντρα του Αϊτόρ (3-0).

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός διαχειρίστηκε εξαιρετικά το προβάδισμα των τριών γκολ, δεν απειλήθηκε ουσιαστικά, ενώ θα μπορούσε να έχει σκοράρει τουλάχιστον ακόμη ένα γκολ. Ο στόχος του πάντως επιτεύχθηκε καθώς κλείδωσε την παρουσία του στα πλέι οφ και μάλιστα με μια επιβλητική νίκη σε ένα ντέρμπι.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Χουάνκαρ, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλος (77’ Βιτάλ), Ρούμπεν, Αϊτόρ (86’ Χατζηγιοβάνης), Παλάσιος, Γκατσίνοβιτς (66’ Κουρμπέλης), Ιωαννίδης (76’ Καρλίτος).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Χατζισαφί (46’ Μοχαμάντι), Βράνιες, Τζαβέλλας, Ρότα, Σιμόες (74’ Λε Ταλέκ), Σάκχοφ, Αμραμπατ, Τσούμπερ (46’ Μάνταλος), Λιβάι Γκαρσία, Ανσαριφάρντ (46’ Αραούχο).

ΠαναθηναϊκόςSuperLeagueΑΕΚ