Αθλητισμός|03.03.2022 00:41

Βραδιά Κυπέλλου σε Αγγλία, Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία - Γκολ και highlights

Newsroom

Με δύο γκολ του Μιναμίνο η Λίβερπουλ ξεπέρασε το εμπόδιο της Νόριτς (2-1) και πήρε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Αγγλίας, μαζί με την Τσέλσι που στον απόηχο της επερχόμενης αποχώρησης Αμπράμοβιτς δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στη Λούτον αλλά νίκησε με 3-2 χάρη στον Βέρνερ. Στο άλλο ματς της ημέρας για το FA Cup, η Σαουθάμπτον επικράτησε 3-1 της Γουέστ Χαμ κι έγινε η έκτη ομάδα που προκρίθηκε μετά τις Μίντλεσμπρο, Μάντσεστερ Σίτι και Κρίσταλ Πάλας, ενώ εκκρεμούν τα παιχνίδια Έβερτον - Μπόρεχαμ Γουντ και Νότιγχαμ - Χάντερσφιλντ.

Με τον Τσιμίκα να παίζει καθόλη τη διάρκεια του ματς με εξαιρετική απόδοση και συνεισφορά στη νίκη, η Λίβερπουλ έφτασε στην επικράτηση χάρη σε δύο γκολ του Μιναμίνο στο 27' και το 39' (σε αμφότερα τα γκολ είχε συμμετοχή ο διεθνής μπακ), ενώ η Νόριτς με τον Γιαννούλη βασικό και τον Τζόλη στον πάγκο, μείωσε στο 76' με τον Ραπ.

Στο παιχνίδι της Τσέλσι με τη Λούτον, η ομάδα της Championship δύο φορές στο πρώτο μέρος με τους Μπερκ (2΄) και Κόρνικ (40΄), αλλά στο 27΄ ο Νίγκεθ από ασίστ του Βέρνερ προσωρινά ισοφάρισε, στο 68΄ ο Γερμανός έφερε ξανά το ματς στα ίσια (2-2) κι επτά λεπτά αργότερα «σέρβιρε» άλλη μία ασίστ, αυτή την φορά στον Λουκάκου, ο οποίος «κλείδωσε» την πρόκριση για τους Λονδρέζους.

Προβάδισμα Γιούβε στην επιστροφή Βλάχοβιτς στη Φλωρεντία

Το αυτογκόλ του Λορέντσο Βενούτι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έμελλε να κρίνει τον ημιτελικό του Coppa Italia δίνοντας το τεράστιο προβάδισμα στην Γιουβέντους ενόψει της ρεβάνς της 21ης Απριλίου στο Τορίνο με αντίπαλο τη Φιορεντίνα. Η «Βέκια Σινιόρα» πήρε τη νίκη με 1-0 στο «Αρτέμιο Φράνκι», στην επιστροφή του Ντούσαν Βλάχοβιτς στο «παλιό του σπίτι» μετά την πολύκροτη μεταγραφή του στους «μπιανκονέρι». Κι αν ο Σέρβος στράικερ δε βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα, αυτό το έκανε ο 26χρονος αμυντικός των «Βιόλα» στο 90΄+1, καθιστώντας, πλέον, την «Γιούβε» ως το απόλυτο φαβορί για να προκριθεί στον τελικό της 11ης Μαΐου και να διεκδικήσει το δεύτερο σερί τρόπαιο. Στον άλλο, ημιτελικό η Ιντερ αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με τη Μίλαν.

Έκλεισε η τετράδα των ημιτελικών στη Γερμανία

Μια τεράστια πρόκριση πανηγύρισε στους ημιτελικούς του Κυπέλλου Γερμανίας το Αμβούργο νικώντας στη διαδικασία των πέναλτι (3-2) την Καρλσρούη, ενώ η Λειψία με επίδειξη δύναμης διέλυσε με 4-0 εκτός έδρας το Ανόβερο. Επίσης, η Φράιμπουργκ νίκησε 2-1 την Μπόχουμ στην παράταση, ενώ ήδη είχε εξασφαλίσει το εισιτήριο για την τετράδα η Ουνιόν Βερολίνου που απέκλεισε την Ζανκτ Πάουλι με 2-1. 

Το Αμβούργο βρέθηκε να χάνει 0-2 στο 52ο λεπτό (Χάισε 40΄ και Χόφμαν 52΄), αλλά κατάφερε να στείλει το ματς στην παράταση με το δεύτερο γκολ του Ρόμπερτ Γκλάτσελ στο 91΄ (είχε μειώσει και στο 53΄), ενώ στο 72΄ είχε χάσει πέναλτι με τον Κίτελ. Στο επιπλέον μισάωρο δεν άλλαξε το σκορ κι έτσι οι δύο ομάδες έλυσαν τις διαφορές τους στη διαδικασία των πέναλτι. Εκεί, όπου οι φιλοξενούμενοι ενώ ξεκίνησαν με δύο εύστοχες εκτελέσεις και οι γηπεδούχοι αστόχησαν στο πρώτο, στη συνέχεια η ομάδα του Αϊχνερ αστόχησε σε τρία συνεχόμενα πέναλτι, το συγκρότημα του γερμανικού βορρά ευστόχησε σε ισάριθμα, για να πάρει το «εισιτήριο» για την τετράδα με 3-2. Να σημειωθεί ότι από το 71ο λεπτό η Καρλσρούη αγωνιζόταν με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Κόμπαλντ.

Το 5x5 στις τελευταίες αναμετρήσεις με το Ανόβερο έκανε η Λειψία, αυτή την φορά με «πάρτι» στην HDI Arena, όπου διέλυσε με 4-0 την ομάδα της δεύτερης κατηγορίας παίρνοντας με πανηγυρικό τρόπο το «εισιτήριο» για τους ημιτελικούς του Κυπέλλου Γερμανίας. Με δύο γκολ του Ενκουνκού στο 17΄ και 22΄ η Λειψία προηγήθηκε στο πρώτο μέρος, 2-0, ενώ στο δεύτερο με τους Λάϊμερ (67΄) και Αντρέ Σίλβα (73΄) έδωσε διαστάσεις θριάμβου στην πρόκριση των φιλοξενούμενων.

Στον τελικό Κυπέλλου Ισπανίας η Βαλένθια

Η Βαλένθια επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου Ισπανίας καθώς επικράτησε 1-0 της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Το πρώτο ματς είχε λήξει ισόπαλο (1-1) στο Σαν Μαμές και οι Νυχτερίδες πανηγύρισαν χάρη σε ένα καταπληκτικό γκολ του Γκέδες στο 43'. Στον άλλο ημιτελικό παίζει το βράδυ της Πέμπτης η Μπέτις με τη Ράγιο Βαγιεκάνο με τους Ανδαλουσιάνους να έχουν κερδίσει στο πρώτο ματς.

Tελικό μετά από 22 χρόνια

Μετά από 22 χρόνια η Ναντ επιστρέφει σε τελικό Κυπέλλου Γαλλίας, αφού απέκλεισε στα πέναλτι με 4-2 την Μονακό και θα αντιμετωπίσει στις 8 Μαΐου τη Νις. Η Μονακό ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και προηγήθηκε μόλις στο 12ο λεπτό με τον Μαριπάν. Η αντίδραση της Ναντ ήρθε από το πόδι παίκτη της Μονακό, μιας και ο Σιμπιντέ με αυτογκόλ έκανε το 1-1 στο 21ο λεπτό. Στο δεύτερο μέρος τα «Καναρίνια» πήραν το προβάδισμα στο 74 λεπτό με τον Μουτουσαμί, αλλά η χαρά τους κράτησε μόλις για δύο λεπτά, αφού ο Μποαντού ισοφάρισε σε 2-2 που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Ο αγώνας πήγε στα πέναλτι όπου η Ναντ ήταν πιο ψύχραιμη και εύστοχη, νικώντας με 4-2.

Κύπελλο ΓαλλίαςΓιουβέντουςΚύπελλο ΙταλίαςΚύπελλο ΑγγλίαςΤσέλσιΚύπελλο ΓερμανίαςΝαντΚύπελλο ΙσπανίαςΦιορεντίναΛίβερπουλ