Αθλητισμός|05.02.2019 12:28

Ολυμπιακός: Με δύο σχέδια στις μάχες σε Ελλάδα κι Ευρώπη

Σταύρος Γεωργακόπουλος

Πέρα από την προετοιµασία της οµάδας του µε γνώµονα τη διαρκή βελτίωση, ρίχνει πολύ µεγάλο βάρος και στην ενδελεχή µελέτη του αντιπάλου. ∆εν αποτελεί είδηση ότι το βράδυ της Κυριακής παρακολούθησε από την τηλεόραση την αναµέτρηση της ΑΕΚ µε τον ΠΑΟΚ εν όψει της σπουδαίας αναµέτρησης στην Τούµπα, ώστε να ολοκληρώσει την εικόνα που έχει στο µυαλό του για την οµάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου. Περιττό να αναφέρουµε ότι οι «ερυθρόλευκοι», που δεν κατάφεραν στη διάρκεια του πρώτου γύρου να επικρατήσουν σε κανένα «ντέρµπι», αν υποχρεώσουν τον ΠΑΟΚ στην πρώτη ήττα του από την αρχή του πρωταθλήµατος και µάλιστα µέσα στο «σπίτι» του, θα αυξήσουν κατακόρυφα και τις πιθανότητες για την µεγάλη ανατροπή στην κορυφή της βαθµολογίας.

Είναι γνωστό, λοιπόν, εδώ και µέρες ότι ο 48χρονος κόουτς θα προσεγγίσει µε εντελώς διαφορετική µατιά, αλλά και πρόσωπα, την αυριανή αναµέτρηση Κυπέλλου στη Λαµία απ’ ό,τι την κυριακάτικη στη Θεσσαλονίκη. Είναι δεδοµένο ότι στο αυριανό, πρώτο παιχνίδι της φάσης των «8» θα υπάρξουν σηµαντικές διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα.

Θα αλλάξει, όπως όλα δείχνουν, όλη η τετράδα της άµυνας, µε τους Τοροσίδη, Σισέ, Βούκοβιτς, Κούτρη να παίρνουν ανάσες και τους Ανδρούτσο (!), Μιράντα, Μεριά, Τσιµίκα να ετοιµάζονται. Η επιλογή του Ανδρούτσου στο δεξί άκρο της άµυνας είναι υποχρεωτική, µια και ο «Τόρο» θα παίξει βασικός και κόντρα στον ΠΑΟΚ, λόγω του προβλήµατος που αντιµετωπίζει ο Οµάρ Ελαµπντελαουί.

Ο Οµάρ χάνει και ΑΕΚ Τα νεότερα για τον Νορβηγό διεθνή µπακ δεν είναι και πολύ ευχάριστα, καθώς όπως φαίνεται θα χάσει όχι µόνο τα δύο προσεχή παιχνίδι, αλλά πιθανότατα και εκείνα της επόµενης εβδοµάδας µε την Ντιναµό και την ΑΕΚ στο «Καραϊσκάκη». Αν δεν προκύψει κάποια πολύ ευχάριστη έκπληξη, ο Οµάρ θα είναι έτοιµος στη ρεβάνς µε την ουκρανική οµάδα στο Κίεβο στις 21 του µήνα, λόγω της θλάσης στον οπίσθιο µηριαίο.

Για να επιστρέψουµε στα της Λαµίας, ο Μπουχαλάκης αναµένεται να επιστρέψει στον άξονα, καθώς το τελευταίο διήµερο επανήλθε στον εντατικό ρυθµό των προπονήσεων. ∆ίπλα του θα είναι ένας από τους Καµαρά, Γκιλιέρµε και µπροστά τους ο Νάτχο ή ο Φορτούνης. Στα άκρα της επίθεσης Μασούρας και Ζιλ Ντίας αναµένεται να παίξουν για πρώτη φορά µαζί. Κάτω από τα δοκάρια θα πάρει την ευκαιρία ο Χουτεσιώτης ή ο Λοντίγκιν, ενώ στην επίθεση πιθανότερος είναι ο Χασάν µε αουτσάιντερ τον Σολδάνο. Ολα αυτά θα ξεκαθαρίσουν οριστικά σήµερα το απόγευµα µε την ολοκλήρωση της προπόνησης, την ανακοίνωση της αποστολής και το ένα... µάτι προς την Τούµπα.

ΟλυμπιακόςΠέδρο ΜαρτίνςΟμάρ Ελαμπντελαουΐ