Αθλητισμός|05.03.2022 23:55

La Liga: Τεσσάρα με γκολάρες η Ρεάλ Μαδρίτης κι αγκαλιά με τον τίτλο!

Newsroom

H Σοσιεδάδ έβαλε δύσκολη στη Ρεάλ Μαδρίτης που όμως βρήκε τον τρόπο με δύο καταπληκτικά γκολ να λύσει τον γρίφο, να ξεφύγει απ' το... μπλόκο και να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη που τη φέρνει στο +8 απ' τη δεύτερη Σεβίλλη και αγκαλιά με τον τίτλο στη La Liga. Οι Μερένχες επικράτησαν 4-1 της Σοσιεδάδ κι έκαναν ένα άλμα προς την κούπα, που μόνο αν... αυτοκτονήσουν θα χάσουν.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 10' με τον Οϊαρθάμπαλ με εκτέλεση πέναλτι αλλά η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι απάντησε με δύο τρομερά γκολ σε διάστημα τριών λεπτών. Στο 40' ο Καμαβινγκά με καταπληκτικό μακρινό σουτ ισοφάρισε (1-1) και στο 43' ο Μόντριτς με ένα ακόμη φανταστικό σουτ έγραψε το 2-1. Ο Μπενζεμά σκόραρε δύο γκολ που ακυρώθηκαν ως οφσάιντ αλλά στο 75' κλείδωσε το τρίποντο για τη Βασίλισσα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ ο Ασένσιο στο 79' διαμόρφωσε το 4-1. 

Ο Μπενζεμά έφτασε τα 20 γκολ και τις 10 ασίστ στο εφετινό πρωτάθλημα, ενώ συνολικά ξεπέρασε τις 100 ασίστ στο πρωτάθλημα κι έγινε ο τρίτος παίκτης στη διάρκεια του 21ου αιώνα που τα καταφέρνει μετά τον Λιονέλ Μέσι (192) και τον Ντάνι Άλβες (103).

La LigaΡεαλ ΜαδρίτηςΡεάλ Σοσιεδάδ