Αθλητισμός|06.03.2022 12:39

Άγρια επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο Μεξικό με τραυματίες και ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για νεκρούς!

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Μεγάλης έκτασης επεισόδια με τραυματίες και -κατά ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες- ακόμη και νεκρούς, έγιναν σε ποδοσφαιρικό αγώνα στο Μεξικό. Στο 62ο λεπτό της αναμέτρησης της Κουερετάρο με την Άτλας για την 9η αγωνιστική της Κλαουσούρα, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες ξέσπασαν άγριες συμπλοκές. Οι οπαδοί των γηπεδούχων, που εκείνη τη στιγμή έχαναν με 0-1, προέβησαν σε μια γενικευμένη επίθεση εις βάρος των φιλοξενούμενων οπαδών.

Οι χούλιγκαν έσπασαν πόρτες και κιγκλιδώματα, εισέβαλλαν στον αγωνιστικό χώρο αλλά και στο μέρος της εξέδρας όπου βρίσκονταν οι φιλοξενούμενοι και επιτέθηκαν με πρωτοφανή βιαιότητα και αγριότητα. Οι εικόνες και τα βίντεο που κυκλοφορούν στα social media και στα διεθνή ΜΜΕ είναι σοκαριστικά και φανερώνουν ότι επί αρκετή ώρα το Στάδιο Κορεχιδόρα -εντός κι εκτός αγωνιστικού χώρου, αλλά και περιμετρικά- μετατράπηκε σε αρένα. Οι εικόνες είναι σκληρές καθώς οι επιθέσεις ήταν άγριες και μαζικές εις βάρος όσων είχαν διακριτικά της αντίπαλης ομάδας. Πολλοί οπαδοί έμειναν γυμνοί και αναίσθητοι σε πολλά σημεία του γηπέδου με τις πρώτες επίσημες αναφορές των μεξικανικών αρχών να κάνουν λόγο για περισσότερους από 25 τραυματίες, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες που μεταδίδονται από διάφορα λατινοαμερικάνικα ΜΜΕ κάνουν λόγο ακόμη και για νεκρούς.

Είναι ενδεικτικό ότι υπάρχουν εικόνες που δείχνουν χούλιγκαν να κρατούν μέχρι και τσεκούρια εντός αγωνιστικού χώρου, ενώ υπάρχουν βίντεο με αρκετούς οπαδούς να είναι πεσμένοι στο έδαφος δίχως να δείχνουν σημάδια ζωής και τους χούλιγκαν των γηπεδούχων είτε να τους ξεγυμνώνουν είτε να τους κλέβουν ό,τι έχουν στις τσέπες τους.

Από τη μανία των χούλιγκαν δεν γλίτωσε κανείς. Είναι ενδεικτικό ότι μια οικογένεια με τα μικρά παιδιά της τρέχει πανικόβλητη στον αγωνιστικό χώρο για να σωθεί, την ώρα που οι γονείς έχουν βγάλει τη φανέλα της φιλοξενούμενης Άτλας που φορούσε το ένα παιδί, προκειμένου να αποφύγει την επίθεση.

επεισόδιαοπαδοίΜεξικόχούλιγκαν