Αθλητισμός|07.03.2022 23:55

Το όνειρο της Νότιγχαμ συνεχίζεται στο Κύπελλο Αγγλίας - Πεντάστερη η Τότεναμ στην Premier League

Newsroom

Το όνειρο συνεχίζεται για τη Νότιγχαμ Φόρεστ στο Κύπελλο Αγγλίας. Οι Κόκκινοι επικράτησαν 2-1 της Χάντερσφιλντ στη φάση των 16 και πήραν πανηγυρικά την πρόκριση για την προημιτελική φάση του θεσμού, όπου θα αντιμετωπίσουν εντός έδρας τη Λίβερπουλ στις 20 Μαρτίου.

Μετά τις σπουδαίες προκρίσεις επί της Άρσεναλ και της Λέστερ, η Φόρεστ ξεπέρασε και το εμπόδιο της Χάντερσφιλντ και προκρίθηκε στην οχτάδα του FA Cup για πρώτη φορά μετά το μακρινό 1996! Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν μόλις στο 13' με τον Λις αλλά η Νότιγχαμ με δύο γκολ στο 29' και το 37' με τον Σούριτζ και τον Γέιτς, αντιστοίχως, έφτασαν στη νίκη-πρόκριση.

Βάσει της κλήρωσης που έχει πραγματοποιηθεί οι μεγάλοι έχουν θεωρητικά εύκολο έργο καθώς πέραν της Λίβερπουλ που θα παίξει με τη Νότιγχαμ, η οποία είναι ομάδα της Championship, η Τσέλσι θα υποδεχτεί τη Μίντλεσμπρο, ενώ η Μάντσεστερ Σίτι θα παίξει εκτός έδρας με τη Σαουθάμπτον. Επίσης, η Κρίσταλ Πάλας θα αναμετρηθεί με την Εβερτον.

Πεντάστερη Τότεναμ, ιστορικός Κέιν

Την ίδια ώρα για την Premier League, η Τότεναμ φιλοδώρησε με πέντε γκολ την Έβερτον που κινδυνεύει καθώς βρίσκεται έναν βαθμό πάνω απ' τη ζώνη του υποβιβασμού. Τα Σπιρούνια πλησίασαν και πάλι κοντά στα ευρωπαϊκά εισιτήρια καθώς απέχουν τρεις βαθμούς (με ματς περισσότερο) από την τέταρτη Άρσεναλ που επί του παρόντος βρίσκεται εντός Champions League (Βαθμολογία: Αρσεναλ 48, Μαν. Γιουνάιτεντ 47, Γουέστ Χαμ 45, Τότεναμ 45).

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Κιν στο 14', ενώ με γκολ του Σον στο 17' και του Κέιν στο 37', έκλεισε το ημίχρονο στο 3-0. Στη συνέχεια ένα τέρμα του Ρεγκιλόν στο 46' και ξανά του Κέιν στο 56' διαμόρφωσαν το 5-0. Ο Χάρι Κέιν έφτασε τα 176 γκολ στην Premier League, άφησε πίσω τον Τιερί Ανρί και πλέον έχει μπροστά του μόνο τους Λάμπαρντ (177), Αγουέρο (184), Αντι Κόουλ (187), Ρούνεϊ (208) και Σίρερ (260).

Οι προημιτελικοί

Αναλυτικά τα ζευγάρια της οχτάδας:

  • Κρίσταλ Πάλας - Έβερτον
  • Νότιγχαμ - Λίβερπουλ
  • Τσέλσι - Μίντλεσμπρο
  • Σαουθάμπτον - Μάντσεστερ Σίτι
ΧάντερσφιλντΚύπελλο ΑγγλίαςΛίβερπουλΤότεναμΕβερτονΝότιγχαμ ΦόρεστPremier League